A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Hétfőn, az NB III-ba tavasszal feljutó Tarr Andráshida SC edzésén a pályán összeesett és meghalt a csapat 18 éves tehetséges futballistája, Hegedűs Viktor Marcell. A játékos édesanyja elmondta, soha nem fogják tudni magukat túltenni a tragédián.

A focista, aki fiatal kora ellenére már stabil játékosnak számított a Zala megyei csapatban, az évadnyitó edzésen esett össze a pályán, és hiába próbálták egy órán át újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét. A szörnyű pillanatokat az édesanyja és a fiú barátnője is a helyszínen nézte végig.

"Viktor valószínűleg hirtelen szívleállás miatt hunyt el. Élsportoló volt, sohasem dohányzott és nem is ivott. Egészségesen élt és táplálkozott, mindig vigyázott magára és az egészségére" – mondta elcsukló hangon a Borsnak nyilatkozó édesanyja Viktorról, aki jövőre érettségizett volna, hogy aztán Budapestre menjen egyetemre, illetve belevágjon a modellkedésbe.

A mindig vidám, csapattársai között népszerű fiatal focista bátyja, Hegedűs Olivér a megye nagy csapatában, a ZTE-ben futballozik, ő is a helyszínen nézte végig, ahogy küzdenek öccse életéért.

"A nagyobbik fiam, Olivér a ZTE-ben focizik, és éppen szintén edzésen vett részt. Azonnal szóltunk neki, hogy mi történt, és ő természetesen a testvéréhez sietett, hogy elbúcsúzhasson tőle. Beszélni már egyikünk sem tudott Viktorral, de legalább átölelhettük" – mondta Szilvia, aki szerint fia semmilyen betegségben nem szenvedett, legalábbis nem tudtak róla.

"Soha az életben nem tudjuk feldolgozni a fiam elvesztését. Tökéletes ember volt, mindig kedves és udvarias. Népszerű volt a barátai és a lányok körében is, de ő csak a kedvesét szerette" – mondta Viktor édesanyja.

"Elképzelni sem tudok nála jobb testvért!" – mondta a bátyja, Olivér.

"Kiváló játékos és csapattag volt. Minden szempontból a közösségbe illett, mert a cél, a győzelem iránti vágy vezette. Miután összeesett, megpróbáltuk lélegeztetni, majd a kiérkező mentők is egy órán át küzdöttek az életéért. A szívét sajnos nem sikerült újraindítani" – mondta Hegedűs Viktor Marcellről a Tarr Andráshida SC elnöke, Soós Zoltán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!