Vágólapra másolva!
A 2016-ban visszavonult holland futballista, Ronnie Stam hatalmas bajba került, miután kiderült, hogy korábban több mint két tonna kokain csempészésében vett részt.

Az angol Wigan és a holland Twente egykori futballistáját júniusban vették őrizetbe kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt, azóta pedig előzetes letartóztatásban maradt. 

A bredai bíróság csütörtökön arról számolt be, hogy Stam 2217 kiló kokain szállításában vett részt. 

A 40 éves labdarúgó nem vett részt személyesen a tárgyaláson, a bíróság előtt november 28-án kell majd megjelennie.

Ronnie Stam (jobbra) a vádak szerint több mint két tonna kokaint csempészett 
Fotó: AFP (Photo by ANDREW YATES / AFP)

A játékos szüleit, testvérét és barátnőjét júniusban tartóztatták le vele együtt ugyanazon bűncselekmények gyanúja miatt, miután a rendőrség állítólag feltört egy titkosított üzenetküldő szolgáltatást. A rendőrök később hat lakásra és egy lakókocsir csaptak le, valamit 100 ezer eurónyi készpénzt találtak. A három ingatlan és a pénz mellett egy jachtot, három autót, hat luxusórát és ékszereket foglaltak le.

Jelenleg Stam az egyetlen családtag, aki még őrizetben van. Ügyvédje a volt játékos ideiglenes szabadon bocsátását kérte a bíróságtól, amely ezt elutasította, mert attól tart, hogy a focista elmenekül, hogy csatlakozzon a Dubaiban élő bátyjához.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!