Vasárnapi pekingi menü: triplázásra készülő pólósok, záróünnepség

Vágólapra másolva!
A pekingi olimpia utolsó napján 12 számban hirdetnek győztest. A magyar küldöttség éremkollekcióját a férfi vízilabdázók gyarapíthatják, akik az Egyesült Államokkal szemben szerezhetik meg zsinórban harmadik olimpiai bajnoki címüket.
Vágólapra másolva!

A hagyományoknak megfelelően egyetlen atlétikai döntő maradt az utolsó napra, mégpedig a férfi maratonfutás, melynek résztvevői helyi idő szerint a reggeli, délelőtti órákban teljesítik a távot.

A ritmikus gimnasztikázóknál a női csapat összetett finálét rendezik, míg az ökölvívótornán hat súlycsoport küzdelmei fejeződnek be.

Mindezek mellett négy csapatsportág-finálé teszi teljessé az utolsó napot, melyek közül a férfi pólótorna döntője ígéri a legtöbb izgalmat a magyar szurkolók számára, hiszen Kemény Dénes csapata Sydney és Athén után Pekingben is aranyérmes lehet. Az ellenfél a torna meglepetéscsapata, az Egyesült Államok lesz, amely az elődöntőben meghökkentő magabiztossággal intézte el Szerbiát.

A férfikézilabda-torna papíron francia sikert ígér, bár azok után, amit az izlandiak műveltek eddig ezen az olimpián, már az sem lenne meglepetés, ha végül a szigetlakók nyakába akasztanák a legfényesebb érmeket.

A férfi röplabdázóknál Egyesült Államok-Brazília összecsapást rendeznek, melynek végkimenetele gyakorlatilag megjósolhatatlan.

A férfikosár-torna egyértelmű esélyese a lassan az 1992-es Dream Teamet idézően magabiztos Egyesült Államok, amely a világbajnok Spanyolországgal meccsel az olimpiai bajnoki címért. A csoportmeccsek során LeBron Jamesék 119-82-re gázolták el a hispánokat, azonban ha Pau Gasolon kívül Garbajosa, Rudy Fernandez és a többiek is elhiszik (a képességek adottak), hogy lehet keresnivalójuk, akkor izgalmas lehet a csata.

A vasárnapi program (a részletes menetrend itt):

óra (magyar idő)eseménytévé
1.30férfi maratonfutásm1 (élő)
5ritmikus gimnasztika, női csapat összetettm1 (élő)
6röplabda, férfi döntő: Egyesült Államok-Brazíliam1 (élő)
7.30-12.30ökölvívás, döntőkm1 (élő)
8.30kosárlabda, férfi döntő: Egyesült Államok-Spanyolországm1, m2 (élő)
9.40vízilabda, férfi döntő: Magyarország-Egyesült Államokm1, m2 (élő)
9.45kézilabda, férfi, döntő: Izland-Franciaországm1, m2 (élő)
14záróünnepségm1, m2 (élő)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!