Adminisztratív hiba miatt hat lengyel úszót hazaküldtek Tokióból

Budapest 2017 FINA World Championship - Day 13 Aquatic Sport Bronze Medalist Budapest Canada Day 13 FINA World Championships Gold Medalist Hungary Medalist Photography Swimming Winning Horizontal MEDAL PORTRAIT SILVER MEDAL SPORT
Alicja Tchorz (középen) az utóbbi 2 olimpián részt vett, ezúttal azonban nem versenyezhet
Vágólapra másolva!
A Lengyel Olimpiai Bizottság (PZP) elnöke bocsánatkérésre kényszerült, miután adminisztratív hiba miatt az ország hat úszóját hazaküldték a pénteken kezdődő tokiói olimpiáról.
Vágólapra másolva!

A lengyelek eredetileg 23 úszót neveztek, de 17 fősre csökkent a sportági küldöttségük, miután az utolsó pillanatban kiderült, hogy hatan nem feleltek meg a vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA kvalifikációs szabályainak.

Pawel Slominski, a PZP elnöke bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy teljesen megérti az érintett sportolók csalódottságát.

közölte a sportvezető. Hozzátette: a hiba annak a törekvésnek a következménye, hogy a lehető legtöbb sportolót és edzőt akarták nevezni a játékokra.

Alicja Tchorz (középen) az utóbbi 2 olimpián részt vett, ezúttal azonban nem versenyezhet Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A helyi média szerint a hat úszó Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska és Jan Holub. Tchorz, aki 2012-ban és 2016-ban is ott volt az ötkarikás mezőnyben, a közösségi oldalán fejezte ki dühét.

írta.

A SwimSwam szakporták szerint több lengyel úszó aláírt egy nyílt levelet, amelyben a PZP elnökségének lemondását követeli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről