Indul hazánk legnagyobb szabású sporteseménye

Vágólapra másolva!
Vizes vb szinkronúszás Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Cikkünk folyamatosan frissül
Pénteken 21 órakor a megnyitó ünnepséggel hivatalosan is megkezdődik a budapesti vizes világbajnokság. Ám a versenyek már ezt megelőzően elindultak, hiszen a Duna Arénában a műugrók, a Városligetben pedig a szinkronúszók elkezdték a világbajnokságot. Percről-percre frissülő rovatunkban mindent megtudnak, amit a budapesti úszó vb-ről érdemes.
13:58
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Kutatópont: sikerekre számítanak a magyarok

A magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokságon - derült ki a Kutatópont közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit pénteken juttatták el az MTI-hez.

A kedd és csütörtök között, telefonon felvett reprezentatív vizsgálat szerint a megkérdezettek között alig volt olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és csaknem kétharmaduk (65 százalék) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.
Az ezer felnőtt megkérdezésén alapuló kutatás eredménye szerint a túlnyomó többség (83 százalék) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít, és mindössze a válaszadók töredéke (6 százalék) gondolta azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudta ezt megítélni). A többség (59 százalék) szervezés szempontjából is sikerre számít - tették hozzá.

14:03
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

A Sztárban Sztár nyertese énekli a vizes vb dalát

A Sztárban sztár nyertese énekli a vizes vb hivatalos szurkolói dalát

A 2016-os győztes, Veréb Tamás énekli a We are the water-t, hallgassa meg!

14:15
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Utazási kedvezményt a MÁV-tól

A MÁV-csoport ötvenszázalékos utazási kedvezménnyel, megerősített szolgálattal és utasbiztonsági kampánnyal várja a pénteken kezdődött magyarországi vizes világbajnokság szurkolóit.

A vasúttársaság közleménye szerint a világbajnokság versenyszámaira jeggyel rendelkező nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a Bp2017 Kft-vel.

A MÁV utazási kedvezményt ad a vizes vb-re utazóknak Forrás: --

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárban le kell bélyegeztetni. A Duna Arénában és a Margitszigeten 10 és 20 óra között a MÁV standjánál, valamint Balatonfüreden a vasúti mobilpénztárnál lesz lehetőség a jegyek bélyegzésére és vonatjegyek vásárlására is.

15:07
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Újságíróözön a megnyitóra

A FINA levélben tájékoztatta az érintetteket, hogy túl sok kérelem érkezett a péntek esti nyitóünnepségre az akkreditált újságírók részéről. A FINA a levélben arra kérte az érintetteket, hogy tanusítsanak önmérsékletet, mert egy szerkesztőségből csak egy embert tudnak leültetni. (Vagy annyit sem.) A FINA jelzése szerint több mint 250 médiamunkás szeretne jelen lenni az eseményen.

15:13
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Ilyen lesz az esti megnyitó

Egy kép az esti megnyitó főpróbájáról Forrás: FINA 2017
15:24
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Bóta volt az első magyar

Bóta Botond műugró volt az első magyar versenyző a budapesti világbajnokságon.

Bóta Botond a 17. vizes világbajnokság férfi 1 méteres műugrás selejtezőjében Forrás: MTI/Illyés Tibor
15:26
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Chilei csodalányok

Ami szép, az szép.

A chilei Isidora Leteiler a 2017-es vizes világbajnokság szinkronúszás egyéni technikai selejtezőjében a budapesti Városligetben Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer
15:59
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Kiss Szofi elsőszámú tartalék lesz a döntőben

Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság pénteki nyitónapján, a Városligetben, így az elsőszámú tartalék lesz a döntőben.

A 22 éves magyar versenyző 28.-ként mutathatta be kűrjét Oláh Ibolya Magyarország című számára. Hatalmas ováció mellett állt a pódiumra, minden egyes sikeresen bemutatott elemét ujjongás és taps követte. Tapsvihar közepette szállt ki a medencéből, végül 78,7579 pontot kapott, amivel 13. lett. Bár egy hellyel lemaradt a szombati döntőről, de amennyiben riválisai közül valaki nem vállalja a szereplést, ott lehet a legjobbak mezőnyében.

- nyilatkozta az M4 Sportnak Kiss Szofi. Hozzátette, a hazai közönség és a helyszín miatt nagyon izgult.

Kiss Szofi a 17. vizes világbajnokság szinkronúszás egyéni technikai selejtezőjében a fővárosi Városligetben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

- fogalmazott a sportoló, aki 17 évesen szerepelt a londoni olimpián, egy esztendővel később lemondta a válogatottságot, majd 2014-ben visszatért.

Kiss Szofi péntek délután a páros selejtezőjében is indul Schwarcz Anett oldalán, illetve tagja a magyar csapatnak is.

16:47
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Szerény szereplés férfi műugrásban

A férfi 1 méteres műugrás selejtezőjében Bóta Botond 264,35-ös pontszámmal a 44. helyen zárt. Ligárt Ábel 238,30-as ponttal a 49. lett. A versenyen 51 ugró indult. 

17:01
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

A FINA minden idők legjobb vb-jét várja

Minden idők legjobb világbajnoksága lehet a magyarországi a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetői szerint.

Orbán Viktor miniszterelnök és Julio Maglione a FINA elnöke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénteki nyitónapon Julio Maglione, a FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak, külön kiemelve Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a szervezőbizottságnak, amely szerinte fantasztikus munkát végzett, hiszen a Duna Arénával az élen kiemelkedő létesítmények készültek el.

mondta Maglione, aki megjegyezte, a valaha volt legjobb világbajnokságra számítanak.

17:07
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Egy kép a FINA sajtótájékoztatóról

Gyárfás Tamás a FINA alelnöke, Julio Maglione, a FINA elnöke, Cornel Marculsescu a FINA ügyvezető igazgatója és Szántó Éva a szervezőbizottság vezetője Fotó: Szabó Gábor - Origo
17:55
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Kiss Szofi a víz fölött

Kiss Szofi a 13. helyen végzett az egyéni technikai versenyben, így az elsőszámú tartalék lesz a döntőben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
18:09
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

A két magyar műugró nyilatkozott

Bóta Botond és Ligárt Ábel értékelt a műugrók 1 méteres selejtezője után.

18:16
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Magyarok a vízben

Kiss Szofi és Schwarz Anett párosa a medencében a szinkronúszás technikai selejtezőjében.

18:21
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Egyelőre második helyen

77,85 ponttal Kiss Szofi és Schwarz Anett jelenleg a második helyen áll a selejtezőben, de még rengeteg páros jön utánuk.

18:28
2017. július 14.
Vágólapra másolva!

Egyelőre itt a vége

Élő közvetítésünket most befejezzük, este a megnyitóról újra jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!