A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Több mint kétszer annyian álltak rajthoz az idei kétbodonyi mountainbike- és tereptriatlon-versenyen, mint tavaly. A rekordlétszámú mezőny mellett az is különös rangot adott a kétnapos viadalnak, hogy utóbbi sportágban a magyar bajnoki címért és helyezésekért küzdöttek a résztvevők.

Már a nyitónap történései és küzdelmei megadták a közel kétszázharminc versenyzőnek az alaphangot a kétnapos viadalhoz, hiszen tekintélyes summa várt a mountain bike elit kategóriájának legjobbjaira. A hétvégi kapruni (Ausztria) világbajnokságra készülő Bakos Gergőt azonban minden bizonnyal nemcsak a pénzdíj motiválta, jó felkészülési állomás is volt számára a kétbodonyi kihívás. Bakos a Nógrád megyei "főpróbán" fényévnyi távolságra hagyta maga mögött a mezőnyt. Azonban nemcsak a profik, az amatőrök is kitettek magukért a versenyen, a kétbodonyi lokálmatadorok számos értékes helyezéssel a kétnapos összetett pontverseny élbolyába küzdötték magukat.

Másnap a dupla szorzójú tereptriatlon ob-n a kőkemény tereppel már úszva, kerékpárral és futva is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek. Itt már a magyar bajnoki cím is tét volt.

Kétbodony hegyikerékpár-verseny - Cserhátvidéke Takarékszövetkezet Kupa - 36 km
Férfiak:1. Bakos Gergő - Salgótarján, SHKE - 1:11:17
Nők: 1. Wörösmarti Dóra - Tatabánya, TKTK - 1:07:38

Kétbodony tereptriatlon-ob - Cserhátvidéke Takarékszövetkezet Kupa - 0,4-16-4 km
Férfiak:
1. Németh Csaba - Tiszaújváros, TVK Mali - 0:57:23
2. Rendes Csaba - Esztergom, Esztergomi TK - 0:59:10
3. Lőrincz Gábor - Budapest, Csepel Dolphins - 1:00:31
Nők:
1. Hajtó Erika - Budapest, MAFC - 1:14:57
2. Faldum Kitti - Baja, MOGYI SE. - 1:25:18
3. Fister Anita - Gyöngyös, GYÖTRI - 1:26:30

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!