Vágólapra másolva!
Görkorcsolyás napot rendeznek vasárnap a fővárosban. Lesz gyorsasági, szlalom- és váltófutam is. A versenyen bármilyen típusú görkorcsolyával rajthoz lehet állni.

II. Görkorcsolya Nap névvel gyorsasági, páros szlalom- és váltóversenyt hirdet vasárnapra a Budapest Sportiroda. A jelentkezők az újpesti alsó rakparton gurulhatnak egyénileg és csapatostul is. A versenyzőket és kísérőiket a rakpart Dráva utcai lehajtójánál várják a szervezők.

A versenynapot a páros szlalom mezőnye nyitja. Az időmérő futamok 10 órától 11 óráig, majd 13 órától 14 óráig tartanak. A döntőkre 14 óra 30 perckor kerül sor. A gyorsasági futamokat az időmérőfutamok között bonyolítják. Először, 11 órakor a 2 kilométeres táv mezőnye rajtol, fél órával később következnek a 6 kilométeres táv egyéni indulói. A négyfős váltók első emberei 12 óra 30 perckor rajtolnak, itt csapattagonként 1,5 kilométer a penzum. A résztvevők a Dráva utcai lejáróról a Lánchídig görögnek, majd a fordító után visszakorcsolyáznak az újpesti célig. A versenyszámok mellett bárki tesztelheti magát az ügyességi pályákon, de lesz görkorcsolya börze is a helyszínen.

Rajthoz állni bármilyen típusú görkorcsolyával lehet, a szervezők egyetlen kikötése, hogy az ötkerekű korcsolyával induló igazolt versenyzők részére fejvédő használata kötelező. A többi résztvevőnek egyéni védőfelszerelés viselése ajánlott. A szervezők azzal is kedveznek még a jelentkezőknek, hogy az egyszer befizetett egységes nevezési díjjal az összes versenyszámban (gyorsulási, szlalom) rajtolhatnak. Nevezni pénteken délután 17 óráig 500 forint ellenében a Sportirodában lehet (XIV. kerület, Dózsa György út 1-3.). Szeptember 15-én, a helyszínen reggel 9 órától fogadják a nevezőket. A részvételi díj itt már 700 forint, amit legkésőbb az adott futamok előtt negyed órával lehet befizetni. A rajtszámmal az egyedi emblémázott póló mellett frissítés és orvosi vizsgálat is jár. A részletekről érdeklődni a (06-1) 273-0939-es telefonszámon lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!