Vágólapra másolva!

Törökbálinti "nyomozás" kerékpárral

Szeptember 22-én, vasárnap az idei szezon utolsó Tekergőjét, azaz kerékpáros tájékozódási és ügyességi versenyét rendezi az Érdi Benta SE kerékpáros szakosztálya.

A táv a kiírás szerint 15 kilométer, melyet 3 órán belül kell teljesíteni, de mint azt a szervezők mondják: a résztvevők ennél többet szoktak teljesíteni. Az útvonal ugyanis nincs se bójával, se szalaggal kijelölve; a pálya megtalálása is a verseny része. Ráadásul a kerékpározás közben közel 40 különböző kérdésre is választ kell adni, illetve logikai feladatokkal is meg kell küzdeni. A helyes útvonal mindig a válaszokban rejlik. A verseny érdekessége még, hogy a célba érkezve még nincs vége a próbáknak. A kerékpárosoknak ekkor még egy ügyességi kerékpárversenyen is bizonyítaniuk kell, mely beleszámít az egész napi teljesítménybe. A végeredményt pontszámok és időeredmények összesítése alapján számolják ki.

Szezonzáró csepeli tekergés20020606szezonzaro.html

Egyéniben 16 év felettiek nevezhetnek, csapatban pedig (2-3 fő) 12 év a korhatár. 12 év alatti gyerekek családi kategóriában indulhatnak, itt ugyanis kikötés, hogy legalább egy 12 év alatti versenyzőnek, illetve egy felnőtt kerékpárosnak kell lennie. Nevezni a rajt helyszínén, Törökbálinton a CBA parkolójában (Baross G. u. - József A. u. sarok) 9 órától 10 óráig lehet 500 forint ellenében. A diákok és a nyugdíjasok 50% kedvezményt kapnak. A rajt 10 órakor lesz, a bicikliseket egyenként, illetve csapatonként indítják. A szervezők hangsúlyozták, hogy a verseny ideje alatt a KRESZ betartása kötelező, a fejvédő használata pedig ajánlott. A verseny részleteiről további felvilágosítás a (06-20) 417-9626-os, illetve a (06-20) 525-8157-es telefonszámon kérhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!