A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Beindult a montain bike élet hazánkban, így aztán le is zajlott az év első Groupama XCO Magyar Kupa futama, a Pilis-kupa, amely hagyományosan több éve Pilisszántón kerül megrendezésre, de idén először volt nemzetközi besorolású, Class 1-es verseny.

Az XCO jelentése nem más, mint olimpiai cross. Ez a bringás ág az olimpiák műsorán 1996 óta szereplő versenysport, melynek már magyar résztvevője is volt Athénban. Talán pont ezért fontos a hazai szervezők számára, hogy nemzetközi versenyeket rendezhetünk, hiszen a cél az, hogy Pekingben is képviseltethessük magunkat.

Az év első kupafutamát gyönyörű nyári napsütésben, közel 400 versenyző, ebből 70 külföldi részvételével rendezték meg. Az igazán izgalmas, délutáni felnőtt futamban nívós nemzetközi mezőny állt rajthoz, köztük osztrákok, szlovákok, szlovének, csehek - és érkezett egy csapat Ciprusról is.

A felnőtt és U23-as férfiak futamát a cseh Pavel Boudny nyerte, megelőzve honfitársát, Radim Korineket. A dobogó harmadik helyezettje a román olimpikon, Ovidiu Tudor Oprea lett, míg legjobb magyarként, a negyedik helyre ért be, 1 perccel lemaradva Buruczki Szilárd, a Pilis Cross Country Club-Magellan csapat versenyzője. Az első 15 pontszerző helyre 5 magyar tudott összesen beférni.

Forrás: [origo]


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!