A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Guinness-rekordot döntöttek a Sárvári Sakk Klub pétanque-szakosztályának versenyzői, akik 40 óra 37  percen keresztül dobálták a golyókat.

A helyi gyógy- és wellnesfürdőben két csapat küzdött egymással a maratoni versenyen, szombat reggel hat órától; a rekordkísérlet - melyet végig videóra rögzítettek - szigorú szabályok szerint zajlott, óránként csupán öt perc pihenőidőt kaptak a játékosok, a helyszínt pedig nem hagyhatták el.

- Ki lehetett bírni, ezt mindenki maga vállalta. - mondta a verseny helyszínén Süle Miklósné, a rekordkísérlet résztvevője, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: a rekordkísérlet előtt több alkalommal konditeremben végeztek állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat, és felkértek egy táplálkozási szakértőt is, aki segített összeállítani étrendjüket annak érdekében, hogy a fokozott fizikai igénybevételt jobban bírják a versenyzők.

A csúcsdöntésre ellátogatott a Magyar Pétanque Szövetség elnöke, Szabó József is, aki szerint Sárvár a magyar pétanque egyik fellegvára, sőt itt folyik hazánkban a legjobb utánpótlás-nevelés is.

A maratoni versenyt vasárnap este fél 11 után néhány perccel fejezték be a résztvevők, megjavítva ezzel a németek 36 óra 2 perces rekordját.

A rekord beállítását a videofelvétel mellett tanúknak is bizonyítaniuk kell, de remény van rá, hogy a csúcstartók - Süle Miklósné, Horváth Krisztián, Janzsó Miklós, Janzsó Gábor, Sinka Tiborné és Kasza Gyula - neve hivatalosan is bekerülhet majd a Guinness Rekordok Könyvébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!