Vágólapra másolva!
Barry Bonds, az Egyesült Államok jelenlegi legismertebb baseballsztárja utolérte Babe Ruth-t a hazafutások tekintetében, így már ketten állnak a második helyen 714 sikeres kísérlettel. Bonds a profi bajnokság, az MLB legutóbbi játéknapján tette meg a sporttörténelmi lépést, amikor is csapata, a San Francisco Giant 4-2-re nyert az Oakland Athletics ellen. A homerun-lista élén Hank Aaron áll 755-ös futással.

Bonds mostanában nemcsak a pályán mutatott teljesítménye miatt van a figyelem középpontjában, az elmúlt hónapokban ugyanis többször doppingvádakkal illették. márciusban jelent meg az Árnyjáték című könyv, melynek szerzője azt írja, hogy a 41 éves klasszis rendszeresen élt anabolikus szteroidokkal és növekedési hormonnal, ezeket edzőjén, Greg Andersonon keresztül kapta a hírhedt BALCO-laborból.

bizonyítékokkal alátámasztott állítások szerint a 2001-ben elért, 73 hazafutásos rekordját tiltott szerek segítségével állította fel.

A BALCO-botrány decemberi ítélethirdetése alapján a labort vezető Victor Conte négy hónapos börtönbüntetést kapott, és ugyanennyi időt kell háziőrizetben töltenie, ezen kívül pénzbírságot fizet. Andersont hat hónap szabadságvesztéssel sújtották.

Bonds korábban elismerte, használta a BALCO termékeit, állítása szerint azonban nem tudta, hogy doppingszereket fogyasztott.

Mindent egy helyen az Eb-ről