Vágólapra másolva!
A második hazai mérkőzését is megnyerte a Carolina Hurricanes az Edmonton Oilers ellen az NHL döntőjében.

Stanley-kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
gól: Ladd (7.), Kaberle (30.), Stillman (40.), Weight (43.), Recchi (45.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Carolina javára.

Az előző mérkőzésen megsérült Roloson helyett Markkanen védett az Edmontonnál, ő utoljára március 1-jén állt a kapuban. Ezt megelőzően 1961-ben fordult elő, hogy egy kapus az első playoff-meccsét éppen a nagydöntőben játssza.

A finn légiós már a 7. percben gólt kapott: egy megugrás után a finálé legfiatalabbja, Ladd lövése a hátvéd Bergeron lábáról pattant a hálóba (1-0). Felpörgette az iramot a kanadai együttes, ám az első harmadban három emberelőnyt is kihagyott, igaz, a hazaiaknak többször is szerencséjük volt.

A folytatásban a Carolina is felvette a ritmust, előbb kettős emberelőnybe került, amit elpuskázott - a kapuvas mentett -, majd kisvártatva növelte a különbséget.

A volt edmontoni Whitney passzából a cseh Kaberle volt eredményes (2-0). A szerencse továbbra is a hazaiak mellett volt, és a szünet előtt 3 másodperccel Stilmann az elfekvő kapus és védők fölött a hálóba emelt (3-0).

A záró játékrész is hazai találattal indult: a kilenc idényt az Oilersnél lehúzó Weight a kapu torkából lábbal átvette a pakkot, majd könnyedén betalált (4-0). Kevesebb mint két perc múlva Recchi beletette Kaberle lövésébe az ütőjét, Markkanennek esélye sem volt a hárításra (5-0).

Az Oilers a playoff 2. körében már állt 0-2-re, és továbbjutott, és most valami hasonlóban bízhat. A két csapat most átköltözik Edmontonba. A következő összecsapásra magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor kerül sor.

Mindent egy helyen az Eb-ről