A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Főcsoport elődöntőben a Warriors és a 76ers

San Antonio Spurs v Golden State Warriors - Game Five GettyImageRank2 Minute SPORT HORIZONTAL Ball Basketball - Sport Turning USA California Oakland - California Photography Facial Expression San Antonio Spurs Golden State Warriors NBA NBA Pro Basketball
OAKLAND, CA - APRIL 24: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors reacts after LaMarcus Aldridge #12 of the San Antonio Spurs turned the ball over in the final minutes of Game Five of Round One of the 2018 NBA Playoffs at ORACLE Arena on April 24, 2018 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ötödik mérkőzést megnyerő Golden State Warriors 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a San Antonio Spurs csapatát, és bejutott az NBA Nyugati főcsoportjának elődöntőjébe. Keleten hasonlóan tett a Philadelphia 76ers is a Miami Heat ellen.

A címvédő Golden State Warriors hazai pályán némileg megszenvedett ugyan a szebb napokat is látott San Antonio Spurs elleni ötödik meccsen, de összességében nagyon magabiztosan húzta be a továbbjutáshoz szükséges győzelmet - a texasiak mindössze kétszer tudtak egy-egy ponttal vezetni, miközben a hazaiak a nagy szünet után állandósítani tudták tíz pont körüli előnyüket.

A Warriors legeredményesebb dobója a 25 pontig jutó Kevin Durant és a 24 pontot elérő Klay Thompson volt, ugyanakkor a legtöbbet talán a 17 pontos és 19 lepattanós dupla-duplát szállító Draymond Green tett a sikerért.

A Warriors ezúttal sem számíthatott irányítójára, Stephen Curryre.

A túloldalon ugyanez volt a helyzet Kawhi Leonarddal, helyette LaMarcus Aldridge igyekezett szállítani a pontokat, össze is jött neki 30, de ez kevés volt az üdvösséghez, 98-91-re nyert a Warriors, és 4-1-el behúzta a párharcot.

A Warrirors edzője, Steve Curr és korábbi csapattársa, Manu Ginobili találkozása a meccs után:

A főcsoport elődöntőjében a New Orleans Pelicans lesz a címvédő ellenfele.

Ugyancsak 4-1-el lépett tovább a Philadelphia 76ers a Miami Heat ellen, miután hazai pályán 104-91-re legyőzte a floridaiakat. A 76ers 2012 óta első ízben jutott tovább a rájátszás első köréből, a másodikban pedig a Boston Celtics–Milwaukee Bucks párharc győztesével találkozik.

Joem Embiid is in the air:

A Celtics-Bucks csatának még koránt sincs vége, sőt egyre inkább hetedik meccs felé mutat. Most éppen a Celtics nyert hazai pályán öt ponttal, nem utolsó sorban a 22 pontot és 14 lepattanót szállító Al Horfordnak köszönhetően, és vezet 3-2-re.

Eredmények:
Golden State Warriors–San Antonio Spurs 98-91
a párharc végeredménye: 4-1 a Warriors javára

Philadelphia 76ers–Miami Heat 104-91
a párharc végeredménye: 4-1 a 76ers javára

Boston Celtics–Milwaukee Bucks 92-87
a párharc állása: 3-2 a Celtics javára

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!