A Cavsnek sok volt a Curry-Durant páros, simán nyert a Warriors

2018 NBA Finals - Game Two GettyImageRank3 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA California Oakland - California NBA Finals Photography LeBron James Golden State Warriors Cleveland Cavaliers NBA Drive - Ball Sports NBA Pro Basketball Playoffs Game Two O
Stephen Curry rekordot döntött
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors nyerte az NBA nagydöntőjének második felvonását is, miután otthon legyőzte a Cleveland Cavaliers együttesét.

A Golden State támadásaival ezúttal nem bírt a Cleveland Cavaliers, az oaklandi csapat 122-103-ra nyerte a második meccset, 2-0-ra vezet és már csak két győzelem kell a bajnoki címhez.

Stephen Curry és Kevin Durant összesen 59 pontot dobtak, Curry ligarekordot jelentő kilenc hárompontost dobott, ennyit még soha nem dobott senki bajnoki döntőben, egy meccsen.

Stephen Curry rekordot döntött Forrás: AFP/2018 Getty Images/Thearon W. Henderson

A Warriors jól kezdett, a kezdőbe meglepetésre bekerülő JaVale McGee látványos kosarai tüzelték a nézőket. Az első meccsen hosszabbításban kikapó Cleveland egy darabig tartotta a tempót, de Curry második félidei hármasaira már nem volt válasza LeBron Jameséknek.

A négy perc elteltével már 15-6-os hátrányban lévő Cavs ásza, LeBron James a csütörtöki 51 pontja után ezúttal 29-et szerzett.

"Továbbra is kellemetlen ellenfelek akarunk maradni. Az, hogy otthon folytatjuk a döntőt, nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk" - szögezte le a sorozatban nyolcadik fináléját vívó klasszis.

Az első mérkőzés negatív hőse, a clevelandi J.R. Smith - aki akkor a hajrában elnézte az állást, és nem tört kosárra - minden labdaérintését örömujjongás fogadta, a hibáinál pedig gúnyos "MVP!" hangzott fel a nézőtérről, utalva az idény legjobbjának járó címre.

A harmadik meccset szerdán, Clevelandben játsszák majd.

Döntő, 2. mérkőzés:
Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 122-103 (32-28, 27-18, 31-34, 32-23)
legjobb dobók: Curry 33, Durant 26, Thompson 20, illetve James 29, Love 22, Hill 15

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!