Egyetlen győzelemre van az alapszakasz megnyerésétől a Phoenix Suns

Phoenix Suns v Sacramento Kings GettyImageRank3 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SACRAMENTO, CALIFORNIA - MARCH 20: Landry Shamet #14 of the Phoenix Suns celebrates after making a go-ahead three-point basket in overtime against the Sacramento Kings at Golden 1 Center on March 20, 2022 in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Lachlan Cunningham/Getty Images/AFP (Photo by Lachlan Cunningham / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A ligaelső Phoenix Suns idegenben győzte le a Minnesotát, és már csak egyetlen győzelemre van szüksége a hátralévő nyolc mérkőzésen, hogy bebiztosítsa a maga számára a pályaelőnyt a rájátszás egészére.

A továbbra is sérült irányítója, Chris Paul nélkül (az All-Star-játékos várhatóan még az alapszakasz vége előtt visszatérhet) felálló arizonai csapatban DeAndre Ayton volt a legjobb, aki 35 pontos karriercsúcsa mellé 14 lepattanót is szedett. A csapat másik sztárja, Devin Booker különösen a második félidőben villogott: 28 pontjából 22-t ekkor szerzett, a Suns pedig 20 ponttal nyerte ezt a 24 percet.

DeAndre Ayton még egy triplát is elvállalt:

A Phoenix alapszakaszgyőzelméhez egy siker, vagy a nagy formában lévő Memphis Grizzlies egy veresége kell. A Grizzlies is legjobbja, Ja Morant nélkül fogadta a Brooklyn Nets csapatát, amelyben hiába dobott Kyrie Irving 43, Kevin Durant pedig 35 pontot, illetve hiába dolgoztak le a vendégek 18 pontos hátrányt is, a nyugati és ligamásodik hazaiak behúzták a fontos meccset. A Grizzlies erejét mutatja, hogy a Morant nélkül megvívott meccseken 15-2 a mutatójuk.

Kemény ellenfél lesz a rájátszásban a Grizzlies:

A Nyugati Főcsoport 9. helyén álló Los Angeles Lakers drukkerei továbbra is izgulhatnak, hogy legalább a play inbe bejusson a csapat, amelyik ezúttal a Philadelphia 76erstől kapott ki hazai pályán. A kaliforniaiaknál nem játszott a szupersztár Lebron James, míg a vendégeknél 30 ponttal és 10 lepattanóval tért vissza a pályára Joel Embiid. A Sixersben James Harden is remekelt, a szakállas sztár 24 ponttal zárt. A Lakersnek még van két mecc előnye a 11. helyen álló San Antonio Spursszel szemben.

Ugyancsak remek formában van az elképesztően szoros Keleti Főcsoport negyedik helyén álló Boston Celtics is, amelyik úgy győzte le a Utah Jazzt, hogy az első perceket leszámítva egyszer sem volt hátrányban, és a meccs egy bizonyos szakaszában már 32 ponttal is vezetett. A Celtics sorozatban ötödik győzelmét aratta, legutóbbi 24 meccséből pedig 21-et nyert meg.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Philadelphia 76ers 121-126
Charlotte Hornets-New York Knicks 106-121
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 122-101
Indiana Pacers-Sacramento Kings 109-110
Boston Celtics-Utah Jazz 125-97
Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets 132-120
Miami Heat-Golden State Warriors 104-118
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 116-125
Oklahoma City Thunder-Orlando Magic 118-102
Dallas Mavericks-Houston Rockets 110-91
Portland Trail Blazers-San Antonio Spurs 96-133

Mindent egy helyen az Eb-ről