A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A dél-afrikai Dricus Du Plessis a negyedik menetben kivitelezett tökéletes háromszög fojtással győzte le a korábbi középsúlyú bajnokot, Israel Adesanyát a UFC Perth-ben rendezett gáláján.

A dél-afrikai Dricus Du Plessis megvédte a UFC középsúlyú bajnoki címét a szervezet messze legsűrűbb súlycsoportjában, miután a negyedik menetben egy fojtással intézte el a korábbi bajnokot, Israel Adesanyát. Du Plessisnek a kevert harcművészetekben ezzel 22-2 a mérlege, míg a legnagyobb szervezetnél, azaz a UFC-ben továbbra is veretlen, ott 8-0-val áll. A nigériai születésű Adesanya (24-4 MMA, 13-4 UFC) ezzel szemben utóbbi négy mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el. 

"Úgy jöttem ide, hogy vagy meghalok az oktagonban, vagy elveszem valakinek az életét. Szerencsére egyikre sem került sor" - mondta az összecsapás után Du Plessis, aki a negyedik menet (a bajnoki mérkőzések öt menetre vannak kiírva) közepén kétszer is betalált ellenfele fejére, majd földre vitte a láthatóan megfogott Adesanyát, ott pedig már könnyedén fejezte be a fojtást.

Ahhoz képest egyébként, hogy a felvezetés milyen puskaporos volt, maga a meccs békés mederben zajlott, utána pedig nem győzött barátkozni egymással. A vitát az generálta, hogy Du Plessis szerint a UFC korábbi afrikai születésű bajnokai - Adesanya, Kamaru Usman, Francis Ngannu - nem mondhatják magukat igazi afrikainak, mert nem a kontinensen élnek, készülnek, szemben a dél-afrikaival. De most már szent a béke:

Az biztos, hogy a középsúlyban a jövőben sem maradunk szupermeccsek nélkül: Du Plessis övéért máris bejelentkezett a brazil Alex Pereira, aki először vette el a bajnoki övet Adesanyától, a szurkolók a dagesztáni Hamzat Csimajevet látnák legszívesebben a dél-afrikaival szemben, míg maga a címvédő Sean Stricklandre feni a fogát.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!