A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Nincs argentin focista a világválogatottban

Vágólapra másolva!
A vasárnapi nyolcaddöntőket követően nem a kiemelkedő teljesítmények szolgáltatták a beszédtémát, pedig az elmúlt héten a futballra sem lehetett panasz a világbajnokságon. Álomcsapatunkba két olyan játékos is bekerült, akinek csapata búcsúzott a csoportkör után, a többiek viszont ott vannak a legjobb 16 között. Az argentinok viszont hiába menetelnek magabiztosan, ezúttal nem jutott nekik hely a legjobbak között.
Vágólapra másolva!

Kapus:

Richard Kingson (Ghána): Az afrikai válogatottak becsületét a ghánaiak mentették meg, akik már a legjobb nyolc közé is bejutottak. Az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntőben Kingsonnak sok dolga volt, és többször is bravúrral kellett védenie.

Hátvédek:

Philipp Lahm (Németország): A Nationalelf esetén szinte mindenki a támadó részleg remek teljesítményre hívja fel a figyelmet, de ehhez az is kell, hogy a hátsó alakzat is stabilan álljon a lábán. A csapatkapitányi karszalagot is viselő Lahm jobbhátvédként eddig szinte hibátlan teljesítményt nyújt.

Bongani Khumalo (Dél-Afrika): A Bafana-Bafana ugyan nem jutott tovább a csoportjából, ám utolsó mérkőzésén megverte Franciaországot, így győzelemmel búcsúzott a tornától. Ehhez a vébé előtt alig ismert Khumalo remek játéka is hozzájárult, a középhátvéd ráadásul gólt is fejelt.

Ryan Nelsen (Új-Zéland): Az óceániai együttes minden várakozást felülmúlt azzal, hogy mindhárom mérkőzésén döntetlent játszott, vagyis veretlen maradt. Paraguay ellen 0-0 lett a végeredmény, amiben nagy szerepe volt az együttes csapatkapitányának, az egész tornán remekül futballozó Nelsennek.

Fábio Coentrao (Portugália): A portugál válogatottnál a világbajnokság előtt a fő kérdés a balhátvéd személye volt, ám Carlos Queiroz a tornára megtalálta az ideálisnak tűnő megoldást. A Benfica fiatal játékosa szélsőből avanzsált hátvéddé, és teljesítmény alapján máris több sztárklub is bejelentkezett érte.

Középpályások:

Thomas Müller (Németország): A német válogatott parádés teljesítményt nyújtva verte 4-1-re Angliát a nyolcaddöntőben, és a mérkőzés legjobbja egyértelműen a Bayern fiatal játékosa volt. Müller kétszer is bevette David James kapuját, és jó úton halad afelé, hogy őt válasszák meg a vébé legjobb fiatal játékosának.

Honda Keiszuke (Japán): Az ázsiai gárda legjobbja a válogatottban ugyan előretolt ékként szokott játszani, de eredeti posztja a középpályán van, így mi itt vettük figyelembe. Honda a dánok elleni csoportmeccsen egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott, parádés szabadrúgás-gólja mellett egy remek gólpasszt is adott.

Tiago (Portugália): A Koreai NDK elleni találkozón ugyan a FIFA Cristiano Ronaldót választották a mérkőzés legjobbjának, de a Real Madrid szupersztárja továbbadta a trófeát Tiagónak, aki a csapat motorja volt. A legfontosabb első találatnál ő adta a gólpasszt Raúl Meirelesnek, és kétszer maga is betalált.

Marek Hamsík (Szlovákia): Északi szomszédunk a vébé eddigi legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy 3-2-re legyőzte az olaszokat, és ezzel kiverte a címvédőt. A meccsen Robert Vittek kétszer is betalált, ám a Serie A-ban légióskodó Hamsík hatalmas mezőnymunkája legalább olyan fontos volt a győzelemhez.

Csatárok:

Luis Suárez (Uruguay): Az a torna előtt is ismert volt, hogy az uruguayi válogatott remek támadókkal rendelkezik, de Suárez az első két találkozón nem remekelt. A múlt héten azonban alaposan formába lendült: előbb a Mexikó elleni csoportmeccsen fejelt győztes gólt, majd a Koreai Köztársaság ellen duplázott.

David Villa (Spanyolország): A vébé előtt a spanyol csatárt tartották a legesélyesebbnek a gólkirályi címre, és a csoportkör után Villa ott is volt a góllövőlista élén három találattal. Ha nem hagy ki Honduras ellen egy tizenegyest, akkor egyedül is vezethette volna a listát, ám teljesítményére így sem lehet panasz.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!