Robinhóék nem foglalkoznak a spanyolokkal

Vágólapra másolva!
Elméletileg egy békés döntetlen a brazilok és a portugálok számára is megfelelő eredmény, de a két válogatott közötti rivalizálás valószínűtlenné teszi a szalonremit.
Vágólapra másolva!

A Koreai NDK elleni 7-0-s győzelemmel Portugália szinte biztossá tette továbbjutását, hiszen ha ki is kap Brazíliától, az elefántcsontpartiaknak is nagyon meg kellene verniük az ázsiai válogatottat. Egy döntetlennel viszont mind a két csapat jól járna: a brazilok megnyernék csoportjukat, és a portugálok is továbbjutnának.

Némi bökkenőt jelent, hogy a csoportelső adott esetben akár Spanyolországgal is összekerülhet, ám hogy a H csoportban ki lesz a második, az csak este derül ki, így felesleges számolgatni.

"A brazil válogatottnak mindenki ellen kötelessége nyerni. Nem nézzük, hogy ki lehet a következő ellenfél" - jelentette ki például a középhátvéd Lúcio. Ennek megfelelően Dunga csak annyit változtat a kezdő tizenegyén, amennyit kénytelen: Kaká eltiltás, Elano pedig sérülés miatt nem játszhat, így Júlio Baptista és Daniel Alves lép pályára. Utóbbi nem megszokott posztján, a védelem jobb oldalán, hanem a középpályán futballozik majd.

A portugál válogatott 17 mérkőzés óta veretlen, utoljára éppen Brazíliától kapott ki még 2008 novemberében. Nem is akárhogyan: Luís Fabianóék akkor 6-2-re diadalmaskodtak, így Cristiano Ronaldóékat a visszavágás vágya hajtja.

Carlos Queiroz szövetségi kapitány várhatóan ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi majd pályára, mint a Koreai NDK ellen, vagyis az előretolt ék Hugo Almeida lesz, Cristiano Ronaldo pedig kedvenc posztján, szélsőként futballozhat - de természetesen szabadon bejátszhatja az egész pályát. Deco ugyan felépült sérüléséből, de várhatóan csak kispados lesz, akárcsak Liedson és Pepe, vagyis a portugáloknál mindhárom, Brazíliában született játékos a cserék között szerepel majd.

A várható kezdőcsapatok:
Portugália: Eduardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fábio Coentrao, Pedro Mendes, Raúl Meireles, Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa, Hugo Almeida. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos, Felipe Melo, Gilberto Silva, Daniel Alves, Júlio Baptista, Robinho, Luís Fabiano. Szövetségi kapitány: Dunga.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről