A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nem büntetik a Neymart hátba rúgó Zunigát

Juan Camilo Zuniga, Neymar, foci, foci-vb
BRAZIL, Fortaleza : Colombia's defender Juan Camilo Zuniga (L) challenges Brazil's forward Neymar during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. Brazil star Neymar was ruled out of the World Cup after that with a back injury, team doctor Rodrigo Lasmar said. Lasmar told reporters Neymar suffered a fracture in the third verterbra of his back during Brazil's bruising 2-1 quarter-final victory over Colombia. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem indít fegyelmi eljárást a kolumbiai Juan Zunigával szemben, aki súlyos sérülést okozott a házigazdák csatárának, Neymarnak a brazíliai világbajnokság pénteki negyeddöntőjében.
Vágólapra másolva!

A szervezet fegyelmi bizottsága a Brazil Labdarúgó Szövetség sürgetése ellenére sem vizsgálja a 28 éves védő szabálytalanságát, arra hivatkozva, hogy a játékvezető már foglalkozott az esettel a pályán, és a történtek a hivatalos jegyzőkönyvbe is bekerültek.

"Ebben a speciális esetben nincs lehetőség az utólagos felülvizsgálatra" - áll a bizottság hétfői közleményében. Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult mérkőzés hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.

Zuniga vs Neymar Forrás: AFP/Odd Andersen

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, de néhány hétig biztosan nem léphet pályára. A 22 éves játékos így sem a Németország elleni keddi elődöntőben, sem a hétvégi helyosztón - győzelem esetén a vasárnapi fináléban, vereség után pedig a szombati bronzmérkőzésen - nem léphet pályára.

A fegyelmi bizottság egy másik ügyben is állást foglalt: a CBF kérelme ellenére nem törölte el a brazil csapatkapitány, Thiago Silva sárga lapját. A testület szerint ennek ugyanis nem volt jogi alapja.

A vezető gól szerzőjét azért figyelmeztette a játékvezető, mert akadályozta a kolumbiaiak elleni mérkőzésen a kapus David Ospinát a kirúgás elvégzésében. A 29 éves védőnek ez már a második sárga lapja volt a tornán, így ő sem léphet pályára a németek ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!