Egy rangadó, egy egzotikum, egy szülinapos - focivébé 2. nap

Football fans from whole world gather outside Luzhniki Stadium for World Cup opener Russia Russian 2018 FIFA World Cup football soccer
Argentine fans are dressed up as they gather outside the Luzhniki Stadium before the Group A match between Russia and Saudi Arabia during the 2018 FIFA World Cup in Moscow, Russia, 14 June 2018. Russia kicked off the global showpiece against Saudi Arabia at Luzhniki Stadium in Moscow. They are the lowest ranked team in the competition, they have not won a game since October, but no host team has ever lost the opening match. It is Saudi Arabia's first appearance in the finals in 12 years and they will be aiming for their first win in the tournament since beating Belgium in 1994. There were fans from all around the world outside the stadium waiting for the spectacle to begin.
Vágólapra másolva!
Focivébé második nap. 14.00: Egyiptom-Uruguay - az egyiptomi Szalah 25. születésnapján. 17.00: Marokkó-Irán: az egzotikum. 20.00: spanyol-portugál: a rangadó. Mindez percről-percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
11:17
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Magyar gyerekek az Argentína-Izland meccsen

A szombati találkozón nyolc magyar - két budapesti, valamint egy-egy budaörsi, tóalmási, tatai, kecskédi, nyíregyházi és sződligeti - fiatal kísér játékost a pályára a moszkvai Szpartak Stadionban.
A szombati feladat és a meccsnézés után vasárnap a gyerekek maguk is focizni fognak, mert a program szokásos részeként ilyenkor szerveznek nekik mérkőzést, vb-mezt is kapnak.
Világbajnokságon ezt megelőzően 2006-ban, a német-olasz elődöntőn jutottak szerephez magyar játékoskísérők, Európa-bajnokságon pedig a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű tornán. Legutóbb a bécsi német-spanyol döntőben működött közre magyar gyerek, aki Iker Casillas kezét fogva vonult ki a pályára

11:18
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Négy jó fej

Argentína szombaton mutatkozik be a világbajnokságon Izland ellen Forrás: Imaginechina/Niu bo - Imaginechina/Niu Bo
11:21
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Marokkó-Irán: mit kezdjünk ezzel?

Egyet ne tegyünk: ne fintorogjunk. Az egész vb mezőnyét tekintve Marokkó a harmadik azon a listán, amely azt sorolja, melyik ország mikor kapott ki legutóbb. Marokkó 18 meccs óta veretlen. Aztán: Irán sorozatban a második vb-re jutott ki. Aztán: az Origo helyszíni tudósítója is útban van Szentpétervárra erre a meccsre. Aztán: két közel azonos képességű csapat csatája lesz ez. Kell még indok, hogy izguljunk, mi lesz a Marokkó-Irán meccsen?

11:30
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Vadászó gyerekek

A belgák trikója kellene nekik. Üzentek is. Így.

Gyerekek, akik a belga játékosok mezére vadásznak Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy
11:35
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Íme a portugál vb-himnusz

Napjaink népszerű énekese, a portugál felmenőkkel rendelkező Swawn Mendes szerezte.

11:40
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Drága John Barnes

Egyem a szívedet. Azt mondta a BBC-nek, hogy az angol válogatott biztosan eljut a legjobb nyolcba, de még talán ennél is tovább. Barnes már akkor is boldog lenne, ha Anglia a negyeddöntőben szerepelne. „A többi csak bónusz lenne” - tette hozzá.

Ő.

John Barnes, az angol válogatott volt játékosa Forrás: AFP/Gerard Malie
11:51
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Irán: futballisták vagy modellek?

Az majd csak délután derül ki, hogy „szakmailag” milyenek az iráni futballisták, külsőleg mindenesetre a szurkolók őket választották a legjóképűbb csapatnak. Hölgyek, jogosan?

Iran's World Cup Squad Looks Like A Bunch Of Models Than Footballers

Iran's dapper World Cup squad headed to Russia in style.

11:56
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Marcel Desailly nem óvatos

Legalábbis ami a Franciaország-Ausztrália meccset illeti, amelyet szombaton 12.00-kor játszanak a C-csoportban Kazanyban. Az 1998-as vébén aranyérmet nyerő játékos azt mondta, hogy az ausztrálok elleni meccs „nem lesz túl bonyolult”. (Talán látta a magyar-ausztrál barátságost?) Desailly még annyit mondott, hogy Deschamps szövetségi kapitány egyik legnagyobb feladata az lesz, hogy a francia csapat csillagai (a szenzációs támadótrió, Mbappé, Dembelé és Griezmann) tökéletes formát fusson a világbajnokság alatt.

12:00
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Repülnek a peruiak

Kiküldött munkatársunk, Kovács Gábor ezekben a pillanatokban a seremetyevói reptéren várja a pétervári gép indulását. A másik kapunál a Szaranszkba induló gépbe szállnak be a perui szurkolók. Peru szombaton 18 órakor Dánia ellen lép pályára a Mordovia Arénában.

A perui szurkolók Szaranszkba repülnek Forrás: Origo
12:06
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Így kezdenek a spanyolok?

Az AS lesifotót készített egy papírról, amelyet a spanyol szövetségi kapitány, Fernando Hierro tart a kezében. A lapon szerintük a portugálok elleni kezdő egy része látható, így a középpályán Busquets, Koke és Iniesta, elöl pedig David Silva, Isco és Diego Costa rohamoz majd.

As capta la posible alineación de Hierro para el Portugal-Espana

Espana se ha entrenado en la tarde de este jueves por última vez antes de su estreno en el Mundial 2018, este viernes, a las 20 horas, ante la Portugal de Cristiano Ronaldo en Sochi. En esa sesión, As ha descubierto los planes de Fernando Hierro, nuevo seleccionador tras el cese de Julen Lopetegui, para la primera jornada de La Roja en Rusia.

12:14
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Szalah a falon

A legnagyobb kérdés, hogy pályára lép-e ma délután Jekatyerinburgban Uruguay ellen.

Pénteken ünnepli 25. születésnapját, és minden bizonnyal pályára lép Uruguay ellen Forrás: Guardian
12:18
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Faterok, motorok

Graffiti, faterok, motorok Brazíliában Forrás: NurPhoto/Cris Faga/NurPhoto/Cris Faga
12:20
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Szomorú szaúdiak

Lesújtó kritikával illette a szaúdi sajtó, hogy a labdarúgó-válogatott 5-0-ra kikapott a házigazda oroszoktól a világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén.

Az al-Vatan című napilap „fájdalmas bukásról” írt, míg az Okaz a „Halovány teljesítmény és súlyos vereség” címet adta tudósításának. Utóbbi leszögezte, még a legnagyobb pesszimisták sem vártak a zöldektől ekkora kudarcot.

A királyság legfelsőbb sportvezetője közvetlenül a meccs után bejelentette, hogy új futballgenerációt akarnak kinevelni, ehhez külföldre küldik az utánpótláskorú játékosokat, hogy profi módon felkészítsék őket.

„Magamra vállalom a teljes felelősséget a koronaherceg és a nép előtt. El kell ismernünk, hogy ez a nemzedék erre képes” - közölte Turki Al al-Sejk, majd áttért arra, hogy a játékosok a szaúdi ligában tapasztalható magas bérek miatt nem gyűjtenek tapasztalatot külföldön.

„Korábban már mondtam, hogy egyetlen szaúdi futballista sem érdemel többet évi egymillió riálnál (72 millió forint). Erre sokan nekem támadtak, de ez a realitás” - tette hozzá.

A találkozó után az arab szurkolók azzal tréfálkoztak, hogy a mérkőzést a díszpáholyból figyelő Mohammed bin Szalmán koronaherceg már szólt, hogy készítsék elő Rijádban a Ritz Carlton hotelt. Ebben a luxusszállóban tartották fogva tavaly korrupciós vádak miatt a királyi család több tagját.

A szaúdiak szerdán Uruguayjal játszanak a vb második fordulójában.

12:22
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Boldog oroszok

Az orosz válogatott eltökéltségével bebizonyította, hogy méltó házigazdája a világbajnokságnak - jelentette ki Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya a TASZSZ hírügynökségnek.

Az orosz média kiemelten, ünnepi hangulatban foglalkozott pénteken azzal, hogy a hazai csapatnak a vb csütörtöki nyitómérkőzésén váratlanul fölényesen, 5-0-ra sikerült legyőznie a szaúdi válogatottat.

„Fellélegezhetünk, megvan az első győzelem, és egyből megsemmisítő” - írta a Szport-Ekszpressz című lap a „Köszönjük fiúk, csak így tovább!” című írásában.

„Várható győzelem volt és mégis váratlan, ami ettől duplán kellemes. Mit duplán, ötszörösen kellemesebb így győzni. Oroszország válogatottja nagyon nehezen haladt a világbajnokság felé, a csapatot szidták az erélytelen játéka és a rossz eredmények miatt, a játékosok megsértődtek, néha vitatkoztak, de ami a lényeg: dolgoztak. Dolgozott az edzői stáb, és az 5-0 a legjobb jutalom. Jól van!” - hangzott az értékelés.

A Szovjetszkij Szportban „Aki ránk labdával támad, labda által vész” sokatmondó címmel jelent meg értékelés. A Kommerszant azt emelte ki, hogy az orosz válogatott, amely korábban okkal keltett maga iránt bizalmatlanságot, „felfedezte magában a futballt„, és „mesésen” nyitott a vb-n. A Komszomolszkaja Pravda szerint erre a győzelemre nagy szükség volt ahhoz, hogy a csapat „megint higgyen a maga erejében”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Govorit Moszkva rádiónak megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nézett minden gól után széttárt kézzel a díszpáholyban Vlagyimir Putyin orosz elnök a szaúdi koronahercegre, Mohamed bin Szalmánra.

„Ezek pusztán indulatok voltak. A győzelemért a sportban nem szokás bocsánatot kérni” - mondta Peszkov.

A TASZSZ egyébként idézte Adel Izzatot, a Szaúdi Labdarúgó Szövetség elnökét, aki szerint az arab ország válogatottjának több játékosa - Abdullah al-Majuf kapus, Mohammad al-Szahlavi csatár és Oszama Havszavi védőjátékos - ellen fegyelmi vizsgálat indul a Luzsnyiki Stadionban elszenvedett kudarc miatt.

„Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Az eredmény abszolút nem kielégítő, nem tükrözi a felkészülésünk szintjét” - nyilatkozott Izzat az Al-Jaum asz-Szabia elnevezésű kiadványnak.
Izzat szerint a felkészítő program egyik fő eleme éppen az volt, hogy a szaúdiak le tudják győzni az erős csapatokkal szembeni félelmüket.

12:27
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Azt írja az újság

Hogy Oroszország 5-0-ra nyert. Munkatársunk, Kovács Gábor a Moszkva-Szentpétervár repülőjáraton ül.

A repülőn mindenki az oroszok sikerét olvassa Forrás: Origo
12:31
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Maradona háborog

Diego Maradona élesen bírálta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdai döntését, mely szerint az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont a 2026-os világbajnokságnak.

„A kanadaiak jó síelők, az amerikaiak pedig csak a reklámidőre hajtanak. Mexikó sem érdemli meg a rendezést, mert ha Brazíliával vagy Németországgal találkoznak, akkor bumm, máris kiestek” - méltatlankodott az excsatár, aki 1986-ban éppen Mexikóban lett világbajnok.

Az 57 éves Maradonát az is bosszanthatta csütörtökön, hogy nem ismerte fel őt a vb-nyitómeccsnek otthont adó Luzsnyiki Stadion biztonsági személyzete. A küldöttsége hiába kérlelte a különleges egység tagjait, nem nyitották ki neki a parkoló kapuját, így máshol kellett megállnia.

A FIFA-kongresszus döntése során - amely egy nappal az oroszországi vb rajtja előtt született - a közös amerikai pályázat 134 szavazatot kapott, míg a másik kandidáló, Marokkó 65-öt.

12:48
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Kínai szendvics

Kína nem jutott ki az ororszországi focivébére, ezért aztán kreatívkodik.

Egy szendvics Kínából Forrás: Imaginechina/Tu meifei - Imaginechina/Tu Meifei
12:49
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Ramosné megér egy lájkot

Akár Instagramon, akár Twitteren, de jó dolog követni a spanyol csapatkapitány szíve választottját, aki nem rest divattanácsokkal sem ellátni rajongóit.

?????+?????

Pilar Rubio (@pilarrubio_oficial) által megosztott bejegyzés,

12:57
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Sérülés miatt változás a Costa Rica-i keretben

Sérülés miatt változtatni kényszerült keretén Óscar Ramírez, az oroszországi világbajnokságon vasárnap bemutatkozó Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

Ronald Matarrita, a New York City FC 23 éves hátvédje edzés közben szenvedett combsérülést - közölte csütörtökön este a közép-amerikai ország szövetsége. A kapitány Kenner Gutiérrezt, a hazai bajnokságban szereplő LD Alajuelense 29 esztendős védőjét hívta be a helyére.

 

A Costa Rica-i együttes Szerbia ellen mutatkozik be az E csoportban, a további riválisa Brazília és Svájc lesz.

13:02
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Közel a 2400-as gólhatár

Az oroszországit megelőző húsz labdarúgó-világbajnokságon összesen 2379 gól esett, amihez a csütörtöki, moszkvai nyitányon máris ötöt hozzátett a házigazdák válogatottja.

FIFA labdarúgó-világbajnokság 2018, Foci VB 2018, Oroszország, Moszkva, Oroszország vs Szaúd-Arábia mérkőzés, 2018.06.14. Forrás: AFP/Mladen Antonov

Az első találat szerzője a francia Lucien Laurent volt, aki az 1930-as, uruguayi vb-n a mexikóiak elleni, 4-1-es európai sikerrel zárult montevideói mérkőzésen juttatta vezetéshez csapatát. Az 1000. a holland Rob Rensenbrink nevéhez fűződik, ő 1978-ban, az argentínai Mendozában szerezte az első gólt a skótok 3-2-es győzelmével zárult összecsapáson. A 2000. a 2006-os németországi vb-n esett a svéd Marcus Allbäck jóvoltából, aki az angolokkal szembeni 2-2 alkalmával csapata első találatát szerezte Kölnben.

A mostani tornát megelőző utolsó gól is Németországhoz, illetve annak válogatottjához kötődik, ezt Mario Götze hozta össze a 2014-es vb riói döntőjében az argentinok ellen.

A csütörtöki öt orosz találat után már csak 16 kell a 2400-as határ eléréséhez.

13:07
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Lopetegui elsírta magát a bemutatáson

„A tegnapi életem legszomorúbb napja volt azóta, amióta édesanyám meghalt” - mondta Julen Lopetegui csütörtökön a Real Madrid sajtótájékoztatóján, amelyet bemutatása alkalmából tartott az egyesület. A szakember könnyeivel küszködött, a média munkatársai vastappsal fogadták.

13:32
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Rashford újra bevetésen

Az angolok szélvészgyors támadója újra teljes értékű edzésmunkát végzett - első ízben gyakorolt együtt a csapattal, amióta megérkeztek Oroszországba. Anglia hétfőn 20.00 órakor kezdi meg szereplését a vb-n, Tunézia lesz az ellenfele.

13:35
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Marokkó nem adja fel

Az ország királya leszögezte, 2030-ban is megpályázzák a világbajnokság rendezési jogát, mivel Marokkó nagyszerű házigazdája lenne a Mundialnak - az emberek megőrülnek a futballért.

13:41
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Megműtötték az argentin középpályást

Sikeres térdműtéten esett át Manuel Lanzini, aki az utolsó pillanatban került ki sérülés miatt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő argentin válogatottból.

Manuel Lanzini térdsérülése miatt lemaradt a világbajnokságról Forrás: DPPI/Paul Thompson
14:08
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Walker tudja, kinek "üzent" Robbie Williams

„Az angol labdarúgó-válogatott védője, Kyle Walker tudni véli, a csütörtöki megnyitón bemutató Robbie Williams kézmozdulata Dele Allinak szólt.

„Rendes Robbie-tól, hogy köszöntötte Delle Alit” - írta a Twitteren.

14:16
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Jó hírek az angol Marcus Rashfordról

Az angolok örülhetnek, edzésbe állt Marcus Rashford.

Az angolok vb-sztárja újra edzésbe állt

Marcus Rashford a tréningen szenvedett kisebb térdsérülést.

14:20
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Londonban már vb-láz van

London Millwall kerülete is felkészült a világbajnokságra:

14:40
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

36 éves a megdönthetetlen magyar rekord

A vb-k legnagyobb különbségű győzelme a magyar labdarúgó-válogatott nevéhez fűződik, 36 évvel ezelőtt a spanyolországi Mundialon a csoportkörben éppen ezen a napon, június 15-én vertük 10-1-re El Salvadort, a triplázó Kiss László vezérletével.

15:00
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Ezért lesz a legjobb a Marokkó-Irán

A szurkolók már a szentpétervári reptéren barátkoznak.

Barátság és futball a szentpétervári reptéren Forrás: Origo
15:01
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Ezért lesz a legjobb a Marokkó-Irán (II. rész)

Megírtuk, elmondjuk, olvashatják.

15:25
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

De Bruyne 1000 fokon ég

A Manchester City középpályása az edzésen a szakmai stáb tagjait sem kíméli, ha arról van szó.

15:50
június 15, 2018
Vágólapra másolva!

Most elköszönünk

De 14.00-tól élőben közvetítjük az Egyitom-Uruguay mérkőzést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről