Messinek csak a szakálla viking, az igazi vikingek lehűtötték Argentínát

Messi, foci vb
Lionel Messinek semmi sem sikerült
Vágólapra másolva!
A Lionel Messi nevével fémjelzett argentin labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal a világbajnokság D-csoportjának első fordulójában. A skandináv csapat sporttörténelmi hőstettet hajtott végre első világbajnoki pontszerzésével, míg az ötszörös aranylabdás Lionel Messi legutóbbi hét tizenegyeséből négyet elhibázott.
Vágólapra másolva!

A találkozó előtt szinte csak a Barcelona ötszörös aranylabdás támadójáról lehetett olvasni. A világbajnokság előtt kész tényként közölték, hogy ha Messi ezúttal sem nyer vb-t, akkor visszavonul az argentin válogatottól.

A 125. válogatott fellépésére készülő Bolha a négy évvel ezelőtti brazíliai tornán három csoportmérkőzésen négyszer is eredményes volt,

valószínűleg Oroszországban sem lenne elégedetlen hasonló statisztikával.

Lionel Messit istenként tisztelik Argentínában (is) Forrás: AFP/Mladen Antonov

Az 5. percben az argentinok előtt adódott az első helyzet. Messi baloldali szabadrúgására Nicolás Otamendi érkezett lendületből, hat méterről azonban a kapu mellé fejelt. A 8. percben ismét pontrúgás után veszélyeztettek a dél-amerikaiak. Messi jobboldali szabadrúgásába Nicolas Tagliafico csúsztatott bele, de a kísérlete fél méterrel elkerülte a kaput.

Egy perccel később az izlandiak kis híján megszerezték a vezetést. Az argentinok labdát vesztettek a kapu előterében, Birkir Bjarnason került ziccerbe, de láthatóan annyira meglepte a lehetőség, hogy 11 méterről, kapkodva a kapu mellé belsőzött.

Diego Maradona ezúttal sem kerülte a feltűnést Forrás: AFP/Juan Mabromata

A 17. percben Lionel Messi nevéhez fűződött az Albicelestes első kaput eltaláló lövése. Az ötszörös aranylabdás jobbról megindult a kapu felé, majd egy befele cselt követően megkínálta egy lökettel az izlandi Hannes Halldorssont, aki csak öklözni tudott.

Két perccel később góllá érett a dél-amerikai csapat mezőnyfölénye. Marcos Rojo felejthető távoli lövését Sergio Agüero vette le a tizenhatoson belül, tolt egyet Ragnar Sigurdsson mellett, majd 14 méterről a léc alá bombázott.

Diego Maradona egykori vejének ez volt az első világbajnoki gólja a kilencedik mérkőzésén.

A 23. percben Izland megszerezte története első világbajnoki gólját.

Hordur Magnusson pocsék kapáslövése olyannyira elkerülte a kaput, hogy majdnem jobboldali bedobás lett belőle. Azonban a felfutó Ragnar Sigurdsson megmentette a labdát, élesen középre lőtte, a veterán argentin kapus, Willy Caballero pedig rossz helyre tenyerelte azt, a kipattanóra érkező Alfred Finnbogason pedig köszönte szépen, és közelről az üres kapuba passzolt.

A skandinávok gólja teljesen feltüzelte az argentinokat, ezt követően Jorge Sampaoli csapata egykapuzott az első félidő hátralévő részében.

A lefújás előtt átvehették volna a vezetést az izlandiak.

A csapat sztárjátékosa, Gylfi Sigurdsson balról betört a büntetőterületre, egy gyönyörű bokacsellel két argentin védőt is megetetett, majd nyolc méterről a hosszú alsó sarok irányába tekert, de a rutinos Caballero leolvasta a szándékot, és kitenyerelte a labdát.

Willy Caballero bravúrja zárta az első félidőt Forrás: AFP/Mladen Antonov

A fordulás után újra támadásba lendültek az argentinok. A 48. percben egy baloldali szögletre Otamendi robbant be, ezúttal kilenc méterről a kapu fölé fejelt. Ezt követően támadásban maradt a dél-amerikai csapat, de a Messi vezette társaság nem találta a rést a skandináv védelmen.

A 63. percben a semmiből tizenegyest kapott Argentína.

Egy jobboldali beadás után az izlandi Hordur Magnusson összeakadt Maximiliano Mezával, a lengyel Szymon Marciniak játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítélet-végrehajtást az ötszörös aranylabdás Lionel Messi vállalta magára, de a rosszul helyezett lövésére Hannes Halldorssonnak még csak tornáznia sem kellett, simán kitenyerelte a jobbra tartó labdát.

Messi a legutóbbi hét tizenegyeséből négyet kihagyott, ez 57%-os értékesítési arány.

A 81. percben majdnem eldöntötte a meccset. Az argentin csapatkapitány 22 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, a ravasz tekerése azonban pár centivel elkerülte a kaput.

Lionel Messinek semmi sem sikerült Forrás: AFP/Juan Mabromata

A 84. percben Jorge Sampaoli szövetségi kapitány belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, pályára küldte a Juventus támadóját, Gonzalo Higuaínt.

A 87. percben az izlandi kapus bemutatta a mérkőzés legnagyobb bravúrját.

A csereként beálló Cristian Pávon a tizenhatos bal sarkáról a hosszú sarok irányába tekert, azonban Hannes Halldorsson megnyúlt, és gyönyörű reflexmozdulattal kitenyerelte a labdát.

Halldorson save from r/soccer

A lengyel játékvezető ötperces hosszabbítást jelzett, így a dél-amerikaiak is elindultak egy utolsó rohamra. Az argentinok szinte minden labdával Messit keresték, a Bolha a 91. percben helyzetbe is került, de a rövid felsőbe tartó bombája elkerülte a kaput.

Az utolsó négy percet az izlandi hősök kihúzták kapott gól nélkül, így történetük első vb-meccsén pontot szereztek a világ egyik legnagyobb csapata ellen.

Lionel Messi játékából csak a gól hiányzott Forrás: AFP/Francisco Leong

Lionel Messi 11 kapura lövéssel kísérletezett Izland ellen.

Legutóbb 2017 decemberében a Deportivo de La Coruna elleni bajnokin próbálkozott ennyiszer úgy, hogy nem szerzett gólt a mérkőzésen.

Ennél többször csak az olasz Luigi Riva próbálkozott a világbajnokságok történetében. Az 1970-es vb-n Svédország és Izrael elleni is 13-szor lőtt kapura, anélkül hogy eredményes lett volna.

1Sípszó (kezd + vég)
19Gól
19GólSergio Aguero
23Gól
23GólAlfred Finnbogason
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
54CsereLucas Biglia
65CsereJohann Berg Gudmundsson
75CsereAngel Di Maria
76CsereAron Gunnarsson
84CsereMaximiliano Meza
89CsereAlfred Finnbogason
96Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-1-1
4-4-1-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Franciaország 3 2 1 0 6-3 3 6
GY
GY
V
2.
Ausztrália 3 2 1 0 3-4 -1 6
V
GY
GY
3.
Tunézia 3 1 1 1 1-1 0 4
D
V
GY
4.
Dánia 3 0 2 1 1-3 -2 1
D
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről