Ronaldo is megtette a maga tippjét a focivébére

WC2002-MATCH64 Horizontal KISS WORLD CUP FINAL MATCH TROPHY TEAM WINNER FOOTBALL JOY
Brazil's forward Ronaldo (C) and midfielder Gilberto Silva (2nd R) kiss the World Cup trophy, during the award ceremony 30 June, 2002 at the International Stadium Yokohama, Japan, after Brazil won 2-0 against Germany in match 64 of the 2002 FIFA World Cup Korea Japan final. Ronaldo scored the two winning goals, giving Brazil its fifth World Cup title. AFP PHOTO ODD ANDERSEN / AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo szerint elérkezett az idő, hogy honfitársai a csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságon megszerezzék a hatodik vb-aranyérmet.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Ronaldo a csütörtöki megnyitó egyik szereplőjeként már Moszkvában tartózkodva elmondta: az ő vb-favoritja természetesen Brazília.

"De nemcsak azért, mert én is brazil vagyok, hanem azért, mert

- indokolt a kétszeres vb-aranyérmes támadó, aki a brazilok legutóbbi, 2002-es aranyérméből vb-gólkirályként nyolc találattal tevékenyen vette ki a részét.

Ronaldo főszereplő volt a brazilok utolsó vb-sikerénél Forrás: AFP/Odd Andersen

A riválisokkal kapcsolatban hozzátette:

Spanyolország nagyon jól játszik, Németország pedig ezúttal is erős.

Ronaldo kiemelte még a szokások szerint ezúttal is kiváló csapattal érkező argentinokat, valamint a fiatal, de már markáns kerettel rendelkező franciákat.

"Brazil aranyéremben reménykedek. Hosszú idő telt el 2002 óta, és úgy gondolom,

- közölte.

A vb-n a brazilok vasárnap Svájc csapata ellen mutatkoznak be az E csoportban, amelyben még Costa Ricával és Szerbiával találkoznak.

Ronaldo vb-siker remél a brazil válogatottól Forrás: AFP/Glyn Kirk

Brazília először 1958-ban lett vb-aranyérmes, majd 1962-ben megvédte címét. A következő sikerre 1970-ig kellett várna, utána azonban 24 éves szünet következett. A 2002-es győzelem óta viszont még döntőbe sem jutott a Selecao.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!