Hatalmas késésekkel indulnak a gépek Mallorcáról

Mallorca,repülőtér
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Kígyózó sorokban várakoznak az emberek a Palma de Mallorca nemzetközi repülőtéren, a spanyol szigetre is hatással van a globális informatikai leállás.
Vágólapra másolva!

Hatalmas késésekkel kell számolni a Mallorcáról útra indulóknak - írja a Daily Mail

A lap által közzétett fotókon jól látszik, hogy az emberek kígyózó sorokban várakoznak, a repülőtér zsúfolásig tele van. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, informatikai hiba lépett fel a Microsoft Windowsnál, ami világszerte fennakadásokat okozott. Leálltak a bankok és TV-csatornák, Németországban a műtéteket is törölték. Repülőterek állították le járataikat, több ezer utas rekedt a reptereken

A Heathrow repülőtér közölte, hogy a járatok „üzemképesek”, de a repülőtéren továbbra is „késések tapasztalhatók”.

 A londoni Gatwick szintén figyelmeztetett, hogy az utasok késésekkel számolhatnak, de továbbra is a tervezett becsekkolási időpontra kell érkezniük. A lutoni repülőtér közölte, hogy az üzemzavar néhány légitársaságot érint, és a műveletek kézi rendszerekkel folytatódnak. A londoni Stansted repülőtér is közölte, hogy az utasfelvételi szolgáltatások manuálisan zajlanak, de „a járatok továbbra is a szokásos módon közlekednek”.

A manchesteri repülőtér szóvivője szerint 

az üzemzavar különösen azokat a légitársaságokat érintette, amelyek a Swissportot használják.

 Egyes folyamatok, például a becsekkolás és a beszállás a szokásosnál hosszabb ideig tart az érintett légitársaságoknál. Ezenkívül az edinburgh-i repülőtér jelentette, hogy tovább tart a becsekkolás és a felszállá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!