A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mesterséges intelligencia a társkeresésben? Nem csalás ez?

Vágólapra másolva!
Az AI segíthet megtalálni a szerelmet. De ez nem pont a lényegét veszi el a társkeresésnek?
Vágólapra másolva!

Az online társkeresés világa drámai változásokon ment keresztül az utóbbi években, és a mesterséges intelligencia (AI) szerepe ebben a folyamatban egyre jelentősebbé válik. Ma már bárki használhat AI-eszközöket, hogy javítsa randevúzási sikerét, legyen szó képek feljavításáról, levelek megírásáról, vagy akár a chatelés automatizálásáról. De vajon jó ötlet-e a mesterséges intelligenciát bevonni a romantikus életünkbe? Nézzük meg, milyen előnyökkel és kihívásokkal járhat az AI használata a párkeresés során.

mesterséges intelligencia által készített kép egy gamer lányról társkeresés
Ez például egy teljes egészében AI által készített kép egy gamer lányról. Társkeresés során mennyire etikus ilyesmit használni?

Feljavíthatja képeinket az AI

Az első benyomás az online társkeresés világában gyakran a profilkép alapján alakul ki. Az AI segítségével könnyedén feljavíthatjuk fényképeinket, eltüntethetjük az apróbb bőrhibákat, és még akár mosolyt is varázsolhatunk az arcunkra. Az olyan alkalmazások, mint a FaceApp vagy a Meitu, kiváló példák arra, hogyan használható az AI a képszerkesztésben. Ezekkel akár alapvető külső tulajdonságainkat is meg tudjuk változtatni, de extrém esetben akár egy teljesen új személy képét is létrehozhatjuk.

Ezek az eszközök azonban felvethetnek etikai kérdéseket is. Mennyire etikus olyan képeket használni, amelyek nem, vagy nem teljesen tükrözik a valóságot? A túlzott manipuláció félrevezető lehet, és nagyon könnyen komoly csalódást okozhat az első találkozáskor. Így akár az addig folytatott beszélgetések keltette szimpátia is elúszhat.

Az AI a szerelmeslevelek megírásában is segíthet

Apropó „beszélgetések”. A mesterséges intelligencia segíthet abban is, hogy megírjuk a tökéletes üzenetet vagy levelet a kiválasztottunknak. Vannak olyan AI alapú platformok, mint a Grammarly vagy a Writesonic, melyek képesek stilisztikailag helyes, vonzó és érdekes üzeneteket generálni.

Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik nehezen találják meg a megfelelő szavakat, vagy akik nem biztosak abban, hogyan fogalmazzák meg gondolataikat.

Az AI segítségével könnyebben tehetünk jó benyomást, és növelhetjük az esélyeinket arra, hogy válaszra leljünk.

Az automatikus chatelés a társkeresés legújabb ellensége

Az AI egy másik érdekes alkalmazási területe a chatelés automatizálása. Az olyan chatbotok, mint a Replika vagy a Mitsuku, képesek természetes és folyamatos beszélgetést folytatni a felhasználókkal. Ezek az eszközök segíthetnek megtörni a jeget, és fenntartani a beszélgetést, amikor nincs időnk vagy energiánk az azonnali válaszadásra. Azonban itt is felmerülhetnek problémák. Mennyire őszinte és hiteles egy olyan beszélgetés, amelyet egy AI folytat helyettünk? A társkeresés alapja az őszinteség és a bizalom, így a túlzott automatizálás visszaüthet.

Előnyök és hátrányok

Az AI használatának számos előnye van az online randevúzásban. Javíthatja a profilunk megjelenését, segíthet abban, hogy jobb üzeneteket írjunk, és fenntarthatja a beszélgetést. Az AI eszközök használata növelheti az esélyeinket arra, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, különösen abban az esetben, ha nehézségeink vannak a kommunikációval vagy az önkifejezéssel.

Azonban az AI használata kihívásokkal is jár. Az etikai kérdések mellett felmerül a kérdés, hogy mennyire őszinte és hiteles egy olyan kapcsolat, amelyben az egyik fél mesterséges intelligenciát használ. A túlzott automatizálás és a manipuláció csökkentheti a kapcsolat mélységét és értékét. Az emberi kapcsolatok alapja az őszinteség, a hitelesség és az érzelmi kötődés, amelyeket nehéz mesterségesen létrehozni.

A Jövő Lehetőségei

Az AI technológia fejlődésével valószínűleg egyre több és egyre kifinomultabb eszközök állnak majd rendelkezésünkre az online randevúzás terén. Az AI-alapú rendszerek képesek lesznek jobban megérteni a felhasználók preferenciáit, érdeklődési köreit és személyiségjegyeit, így még hatékonyabban segíthetnek megtalálni a tökéletes partnert. Az AI akár arra is képes lehet, hogy idővel tanuljon és alkalmazkodjon a felhasználók igényeihez, így még személyre szabottabb élményt nyújtva. Ennek ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a valódi kapcsolatok alapja az őszinteség és az emberi érintkezés. 

Az AI lehet egy hasznos segédeszköz, de ha a társkeresés során igazán értékes, mély emberi kapcsolatokat szeretnénk találni, akkor hagyjuk inkább ezeket az őszintétlen segédeszközöket és kommunikáljunk a saját szavainkkal, használjunk retusálatlan képeket, mert így biztos, hogy a személyes találkozó során egyik fél sem fog csalódni és megbántódni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!