A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary

Lemaradt az eladásokban az elődjétől a PS5

Vágólapra másolva!
Felemás képet mutat a PlayStation-üzletág teljesítménye.
Vágólapra másolva!

Összességében pozitívnak mondható negyedéves üzleti eredményről számolt be a Sony videójátékos divíziója. A június utolsó napjával véget ért első pénzügyi negyedévben, azaz naptárilag az idei második negyedévben a PlayStation-üzletág éves összehasonlításban 12% plusszal 93 milliárd jenre növelte a bevételét, ami a játékipar borzasztó állapotát tekintve nem rossz teljesítmény. Viszont a vizsgált időszakban a japán jen gyengélkedett az euróval és a dollárral szemben, ami kozmetikázta a helyzetet.

sony playstation 5 dualsense gamepad kontroller gaming gamer
Ha nem is zseniálisan, de korrektül fogy a PS5
Fotó: Kamil S / Unsplash

A többség számára ennél érdekesebb ügyre rátérve a PlayStation 5 eladásai a vártnál nagyobb mértékben csökkentek, az elemzők 3 millió eladott darabra számítottak az előző negyedévben, amiből ténylegesen 2,4 millió darab lett.

A várakozásokat alulmúlt teljesítményen nem érdemes szomorkodni, a körülményeket figyelembe továbbra is helytáll a kasszáknál a PS5, eddig már 61,7 millió darab kelt el a konzolból, bár az elődjéből ugyanennyi idő alatt 63,5 milliót értékesített a Sony.

A csökkenő konzoleladások ellenére növekvő nyereség oka, hogy erősen nőtt a PlayStation üzletág szoftverek és szolgáltatások értékesítéséből származott bevétele, az eladott játékokra és a PlayStation Plus előfizetésekre kell gondolni. 

Végül a Sony szerint folytatódott a fizikai eladások haláltusája, az előző negyedévben a PS4 és a PS5 konzolokra értékesített játékok már 80%-át digitálisan vették meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!