Remek kényelmi funkció jöhet a Firefoxba

Vágólapra másolva!
Sokkal kényelmesebbé teheti a videónézés közbeni böngészést.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években minden népszerű böngészőben javult a böngészés közbeni videónézés, az opcionális kép a képben (PiP) funkciók jóvoltából kitűzhetőek egy mindig látható ablakba a mozgóképek, így a fülek közti váltogatás ellenére is látszik a képük.

firefox
Az új funkcióval automatikusan bekapcsolhat a kép a képben mód, mikor a háttérbe kerül videót lejátszó fül
Fotó: Origo

A Firefoxtól eltérően Chrome esetében sajnos nem magától értetődő a PiP bekapcsolásának a módja. A videó lejátszásának elindítását követően a menüsorban megjelent listás-dallamos ikonra kell kattintani, a lejátszási vezérlőgomboktól jobbra van a kép a képben aktiválására szolgáló ikon.

A Mozilla most még kényelmesebbé kívánja tenni a Firefox kép a képben módját, a böngésző következő 130-as főverziójában kísérleti funkcióként debütált az automatikus kép a képben lehetőség. 

Amennyiben ez aktív, akkor automatikusan bekapcsol a PiP-mód, mikor a netezők a videót lejátszó fülről átváltanak egy másikra fülre, vagy a háttérbe kerül a böngésző ablaka.

Egyelőre nem világos, hogy az automatikus kép a képben mikor válhat általánosan elérhetővé. A kipróbálásához a 130-as főverziót futtatva először aktiválni kell a kísérleti funkciók megjelenítését az about:config különleges beállítóoldalon (browser.preferences.experimental → true), majd a Firefox újraindítását követően a normál Beállítások oldalon megjelent kísérleti részben aktiválható.

A Firefox pár hónapja már kapott egy videókkal kapcsolatos újítást, GeForce RTX videókártya használata esetén támogatni kezdte a képjavításra szolgáló RTX Video Super Resolution és az RTX Video HDR funkciókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!