Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Michael Jackson közel kétszáz milliárd forint adósságot hagyott maga után

Michael Jackson
Vágólapra másolva!
Michael Jackson huszonöt évvel ezelőtt halt meg. A popsztár habár hatalmas vagyonnal rendelkezett, mégis hatalmas adósságot halmozott fel a halála után.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, 2009. június 25-én Michael Jacksont eszméletlen állapotban találták Los Angeles-i otthonában. Conrad Murray, az énekes magánorvosa megpróbálta újraéleszteni a sztárt, de ez sikertelen volt. Később a mentősök is kiérkeztek a helyszínre, azonban az énekes ekkor már nem lélegzett. Kórháza szállították, de már nem sikerült megmenteni az életét. A jegyzőkönyv szerint az énekes teste borzalmas állapotban volt halálakor. Nyakát, karját, csuklóját hegek borították, amelyeket feltehetően a krónikus álmatlanság leküzdésére szedett gyógyszerek okoztak. Jackson halála sokkolta a világot, a mai napig ő az egyik legismertebb énekes.

Nemrég kiderült a bírósági beadványokból, hogy habár Michael Jackson jó anyagi körülmények között élt, vagyontárgyait több mint 500 millió dolláros (közel kétszáz milliárd forint) adósság, valamint hitelezői kérelem terhelte. A jelentésben világosan olvasható az is, hogy 65 hitelező állt elő követeléssel az énekes halála után, melyek többsége perrel végződött. Az NBC News arról is beszámolt, hogy a végrehajtók megszüntették a hagyatéki tartozást,  a peres ügy pedig megoldódott. 

Volt felesége magát hibáztaja a popsztár haláláért

Michael Jackson 1996-ban feleségül vette orvosi asszisztensét, Debbie Rowe-t, a nő részben magát okolja Jackson haláláért.

Debbie Rowe úgy érzi, ha annak idején jobban próbált volna segíteni a pop királyának, hogy hagyjon fel a függőségeivel és ne szedjen annyi pirulát, akkor még lehet ma is élne Jackson. A hivatalos orvosi jelentés szerint a sztár 2009-es halálát szívleállás okozta, de annyi nyugtató volt Jackson szervezetében halálakor, ami állítólag egy rinocérosz elkábításához is elég lett volna.

Rowe akkor ismerkedett meg Jacksonnal, mikor az énekes arckezelésekre járt a bőre fehérítése miatt, és ő volt az egyik ápolója - de csak 15 évvel később házasodtak össze. A nő fekete ruhát viselt az esküvőjükön, de sosem derült ki miért. Elmondása szerint nem volt jó anya, Jackson sokkal jobb apa volt. Korábban egy dokumentumfilmben beszélt mindezekről, és ma már nagyon bánja, hogy nem segített idejében Jacksonnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről