Botrány: újra dolgozhat a Matthew Perry halálának ügyében letartóztatott orvos

Vágólapra másolva!
A színész halálával összefüggésben megvádolt orvos a vádak ellenére a héten visszatér a betegekhez. Matthew Perry több embertől is kapott ketamint, a jelek szerint ez vezetett a halálához.
Vágólapra másolva!

Újabb fordulat Matthew Perry halálának ügyében: Salvador Plasencia, aki egy engedéllyel rendelkező orvos, akit azzal vádolnak, hogy legalább 20 fiola ketamint adott át a színésznek, a napokban már fogadhat betegeket: az ügyvédje megerősítette, hogy vissza akar térni a munkába, a rendelőjébe - írta az Unilad.

Matthew Perry
Matthew Perry
Fotó: Getty Images via AFP

Mint írtuk, valószínűleg a sok ketamin okozta a népszerű színész halálát. Ez egy jelentős fájdalomcsillapító hatással bíró általános érzéstelenítőszer. Egyéb felhasználásai közé tartozik a szedáció elérése, illetve a fájdalomcsillapítás intenzív ellátás során abban az esetben, ha a beteg barbiturát- vagy opioidérzékeny. A légzésfunkció nem változik a ketamin alkalmazása során, ami értékes érzéstelenítőszerré teszi, viszont dózisfüggően nyugtalanságot és hallucinációkat okozhat. 

A hatóságok a napokban öt embert tartóztattak le Perry október 28-i halálával kapcsolatban, köztük Iwamasát, a „ketamin királynő” Jasveen Sanghát, Dr. Salvador Plasenciát, Dr. Mark Chavezt és Erik Fleming drogkereskedőt.

Mindenkit megrázott Matthew Perry halála

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry halálának ügyében hónapok óta folyik a nyomozás. A jelentések szerint a színész depresszió és szorongás miatt ketamininfúziókat kapott. A színész a boncolási jegyzőkönyv szerint a ketamin akut hatásaiba halt bele, de a legutóbbi kezelés másfél héttel a halála előtt történt, és a halálakor a szervezetében lévő ketamin nem származhatott ebből a kezelésből. A színész halála óta eltelt hónapokban több ügynökség is nyomozott, köztük a DEA, a Los Angeles-i rendőrség, az Egyesült Államok postaszolgálata és az Egyesült Államok ügyészsége.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!