Gyilkos a házban 4. évad: mindenki imádni fogja Eva Longoriát

Vágólapra másolva!
Kedvenc botcsinálta true-crime nyomozóink úgy tűnik négy év után sem fáradnak el. A Gyilkos a házban 4. évada ugyanúgy a székhez szegez minden részével és fordulatával.
Vágólapra másolva!

Bevallom nem gondoltam volna 4 évvel ezelőtt, hogy egy Steve Martin sorozat a székhez szegez, és egy levegővel lenyomom az első évadot. A Gyilkos a házban elsőre egy szép próbálkozásnak tűnt a szebb napokat is látott komikus számára, akinek a vígjátékait a mai napig imádjuk, de ha jobban megnézzük, a mozikban olyan 15-20 éve, a Rózsaszín párduc filmek óta nem alkotott maradandót, és azokból is max az elsőre hazudnám azt (de csakis két pohár pezsgő után — a szerk.), hogy vállalható és vicces volt. A hosszú bevezető azért kellett, mert ahogy én, úgy nagyjából a fél világ is meglepődött azon, hogy a lassan 80 éves színész karrierje 180 fokos fordulatot vett, ugyanis íróként és producerként is az évtized egyik legviccesebb és legcsavarosabb sorozatát találta ki, mondjuk ehhez kellett a régi barátja, Martin Short és az ifjú titán, Selena Gomez. Négy évvel később pedig itt van a Gyilkos a házban 4. évada, és még gyilkosabb tempót diktál, legyen szó a sztoritól, a poénokról, vagy egy négyzetméterre jutó hírességek számáról. 

Selena Gomez Joins Martin Short and Steve Martin Filming Only Murders in the Building in New York City. Selena Gomez joins Martin Short and Steve Martin
Gyilkos a házban 4. évadában is remekel Steve Martin, Selena Gomez és Martin Short
Fotó: Northfoto / Northfoto

Gyilkos a házban: hol tartunk most? 

Innentől lehetnek spoilerek, főleg az előző évadokkal kapcsolatban! Ugye a harmadik évadban egy színházi musical (a fordításban Halálcsörgő a címe) bemutatójánál hagytuk abba Charles, Mabel és Oliver triójának történetét, miután a darab sztárját Bent (Paul Rudd) meggyilkolták, a drámának szánt előadásból musicalt csináltak, amihez többek között a wannabe színésznő Loretta (Meryl Streep) és több Broadway-színész is csatlakozott, többek között Kimber, akit az Emily Párizsban sztárja Ashley Park alakít és egy csodás "majdnem duettet" énekelt Streep karakterével. A premieren pedig sikerül elkapni a gyilkost, tehát jöhet a premier party, ám Charles dublőrje és legjobb barátja Sazz Pataki (Jane Lynch) sajnos hamarabb csekkolt ki a partiról: valaki egy távcsöves puskával lelőtte őt Charles üres lakásában, szóval egy újabb gyilkosság történt a házban. 

A negyedik évad első nagy kérdése: vajon Charles vagy a (távolról) nagyon hasonlító Sazz volt a valódi célpont? Ez első négy rész alapján annyit elárulunk, ez a kérdés tisztázódik, miközben egy rakás új, a Bérlők névre keresztelt karaktert ismerhetünk meg a híres lakóház "másik oldaláról": a szószfőző családot, a félszemű rémisztő manust és a karácsonyimádó testépítőt is. De ez hagyján, ugyanis a "podcast-Isten" felviszi a trió dolgát: egy zsíros hollywoodi csekkel együtt érkezik hozzájuk egy felkérés: filmet akarnak készíteni a podcastjukról és róluk természetesen. 

Gyilkos a házban, Hulu's "Only Murders in the Building" Season 4 premiere, Gyilkos a házban 4,  Meryl Streep,  MerylStreep
A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep is visszatér Loretta szerepében
Fotó: AFP

Eva Longoria kiégeti a retinánkat és az agysejtjeinket

Charlest, Olviert és Mabelt három valódi színész, az önmagukat alakító Eugene Levy (Jim papája az Amerikai pite filmekből) a másnaposok debil szőrmókja, Zach Galifianakis és Eva Longoria, akit eddig nem kellett senkinek se bemutatni. A 49 éves színésznő – aki enyhén idősebb csak a huszonéves Mabel karakterénél – mintha a róla alkotott sztereotípiákra még rá is játszana, és egy profi, ám rém ripacs celebet játszana, vagyis körülbelül önmaga paródiáját, és ezt zseniálisan alakítja. Az új évad egyik hajtómotorja, ahogy Longoria "method actressként" próbálja levenni Mabel figuráját a készülő filmhez. Tényleg fullba nyomja a kretént! Zack és Eugene még visszafogottabb, de ismerve az eddigi évadokat, még náluk is elgurulhat a gyógyszer. 

Season 4 Premiere Of Hulu's "Only Murders In The Building" - Arrivals, Gyilkos a házban 4
Már készül a Gyilkos a házban ötödik évada (Fotó:  AFP)

A nyomozótriónk még mindig nagyon működik és képesek megújulni, ez főleg Selena Gomezre igaz, aki évadról évadra bizonyítja, hogy korunk egyik legjobb színésznője, ugyanis a két nagy öreg mellett képes vicces, kemény és néha irtó drámai lenni, sőt sokszor le is pipálja őket. Steve Martin és Martin Short karaktereit nem lehet nem szeretni, még ha sok újdonságot eddig nem is tettek hozzá az eddigiekhez, maximum újabb jó poénokat. Az idegesítő szomszéd és jól megismert arcok mellett visszatért a friss Oscar-díjas Divine Joy Randolph alakította nyomozónő, akitől már akkor szakadunk a röhögéstől, ha meglátjuk, nem beszélve Meryl Streepről, aki eddig nagyon keveset volt látható, de Loretta és Oliver 70 pluszos tiniszerelme is megér még pár poént, vagy éppen drámai pillanatot. 

Gyilkos a házban, ''Kinds Of Kindness'' Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival, Gyilkos a házban 4,  Eva Longoria,  EvaLongoria
Eva Longoria kegyetlen vicces a Gyilkos a házban 4. évadában
Fotó: AFP

Érdemes megnézni a Gyilkos a házban 4 évadát? 

Abszolút friss, csavaros, nem bírod abbahagyni és gyorsan darálható, 10 rész egy évad, és 35-40 perces epizódok vannak, így egy ilyen esős őszi délutánon egy szezon simán megnézhető, de vigyázz, mert beszippant, és estére jöhet a következő! Ha nem láttad az első három évadot a Disney+-on, akkor kezd azokkal, mert egymásra építkeznek a szezonok. A következő évadot már most berendelték, ugyanis rekord Emmy-jelölés mellett, kiugró nézettséggel startolt el az új évad is, szóval még egy gyilkosság biztos lesz a házban. 

A sorozat új részei minden kedden jönnek a Disney+-on!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!