Ezrek vonulnak utcára a brutálisan megölt 19 éves Philippine miatt Párizsban

Vágólapra másolva!
Hat nappal a tragédia után több ezer ember vett részt a fiatal nő temetésén. Migráns gyilkolhatta meg a lányt Franciaroszágban.
Vágólapra másolva!

Philippine emlékére és családjának támogatása érdekében szeptember 29-én, vasárnap országszerte több demonstrációt szerveznek Franciaországban. A fővárosban a megmozdulás 15 órakor kezdődik a Denfert-Rochereau-nál.

A rendezvényt egy feminista szervezet és Claire Geromini kezdeményezte. Az említett nőt 2023 novemberében egy kiutasítási végzés alatt álló férfi támadta meg. Nemi erőszak áldozata volt. A szervezők szerint a tüntetés a Denfert Rochereau térre korlátozódik. Az eseményen több felszólalás is várható, többek között az áldozatok családjaitól. 

A közösségi médiában a szervezők „méltó és tiszteletteljes megemlékezésre” szólítanak fel.

A párizsi rendőrfőkapitányság egyelőre úgy döntött, nem tiltja be az eseményt, de egy rendeletben engedélyezte a kamerákkal történő megfigyelést és képrögzítést. A hatóságok a közrend megzavarásától tartanak.

Mint arról az Origo korábban írt, óriási port kavart annak a 19 éves diáklánynak a halála, akit egy marokkói migráns gyilkolhatott meg Párizs egyik luxusnegyedében. Kiderült, hogy a 22 éves migráns már nem is tartózkodhatott volna Franciaországban, az akadozó kiutasítási eljárások ugyanakkor ezt lehetővé tették. 

Philippine holttestére egy hete találtak rá, félig eltemetve Párizs egyik nyugati kerületében. Utoljára egy nappal korábban délben látták néhány száz méterrel arrébb, amikor elhagyta a Paris-Dauphine egyetem kampuszát, ahol közgazdaságtant tanult.

 Társai csendes, mintaszerű diákként jellemezték, aki részt vett a cserkészmozgalomban. 

A park, ahol meggyilkolták, régóta a prostitúció központja, de a helyi lakosok szerint az utóbbi években egyre ijesztőbbé vált a drogfüggők és más gyanús alakok jelenléte miatt.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!