A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Küzdjünk a demagógia ellen!

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:


A minisztertanács ülése

A Minisztertanács július 3-i ülésén megvitatta a Magyar Dolgozók Pártja Központi Vezetőségének június 30-i határozatát, teljes egyetértését fejezte ki a határozatban foglaltakkal és egységesen állást foglalt a határozat következetes megvalósítása mellett, az állami élet minden területén.


A Minisztertanács megállapította, hogy az elmúlt hónapokban megerősödött az állami élet demokratizmusa, tovább szilárdult a szocialista törvényesség és megnőtt a dolgozók aktivitása. Az állami irányítás-megerősítéséhez, annak eredményességéhez, a munkások, a dolgozó parasztok, az értelmiségiek értékes segítséget nyújtottak építő bírálataikkal, javaslataikkal.


A kormány számos fontos határozatot hozott a túlzott központosítás csökkentése, az ügyintézés egyszerűsítése, a bürokratizmus következetes felszámolása érdekében és további intézkedéseket készít elő, hogy eredményesebben haladjunk előre népi demokratikus rendszerünk fejlesztésének útján. E helyes intézkedések végrehajtását gátolják azok az opportunista, demagóg, s nemegyszer népi demokrácia-ellenes fellépések, amelyek az utóbbi időben egyre gyakrabban és nyíltabban jelentkeztek. A Minisztertanács egyértelműen elutasítja ezeket a megnyilvánulásokat, az állami fegyelem lazítására irányuló törekvéseket, amelyek éppen abban az időszakban mutatkoznak meg, amikor a párt és a kormány komoly erőfeszítéseket tesz az államszervezet demokratizmusának továbbfejlesztésére, a szocialista törvényesség megszilárdítására, az ügyintézés egyszerűsítésére.


A Minisztertanács leszögezte, hogy még következetesebben kell törekedni az államszervezet demokratizmusának fejlesztésére, az ügyintézés egyszerűsítésére, az egészséges bírálat erősítésére és széleskörű kibontakoztatására. A Minisztertanács felhívja az állami szervek vezetőinek és dolgozóinak a figyelmét arra, hogy határozottan és egyértelműen lépjenek fel az államszervezet egységének megbontására, az állami fegyelem lazítására irányuló minden törekvés ellen. (MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!