A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A színház szerelmeseinek

Vágólapra másolva!
Berniczky Konkoly Edit egy rendhagyó könyvet készített rendhagyó emberekről. A Színházszerelem című interjúkötet főszereplői - nem meglepő módon - színészek, ám a könyv lapjain nem megszokott pózaikban látjuk őket viszont. Válaszaikban hol magánemberként, hol szakemberként, hol pedig művészként nyilatkoznak, és teszik ezt olyan természetességgel, hogy az olvasóban akaratlanul is felmerül a kérdés: miért is kellene ezeket a szerepeket különválasztani?
Vágólapra másolva!

A szerző - bár évek óta különböző lapoknál és női magazinoknál dolgozik - a szó szoros értelmében nem profi színházi újságíró. Kérdésein keresztül egy nyitott, közvetlen, rácsodálkozó, elfogadó és sokszor megmosolyognivalóan naiv riportert ismerhetünk meg.

Ezek a tulajdonságok azonban az interjúalanyokra is másként hatottak: a sokszor tolakodó, máskor kimért hangnemhez szokott színészek a legtöbb esetben megnyíltak a szerző előtt, helyenként személyiségük olyan titkait is felfedve ezzel az olvasó előtt, melyek valóban csak egy meghitt beszélgetés - és nem interjú - során kerülhetnek napvilágra.

A beszélgetések kiindulópontja természetesen mindig a színház, de a szakmához kapcsolódó történetek-vallomások hátteréből felsejlenek az élet nagy vagy éppen kicsi kérdései. Finom utalásokon keresztül a mai Magyarország szellemi-társadalmi hangulatát is megidézi egy kicsit a kötet.

Mindemellett pedig a könyv végig megőrzi azt a gyermekes-nőies báját, amely ebben a műfajban meglehetősen szokatlan, holott egyáltalán nem áll messze a színészélet bohém hangulatától. Igazi női könyv, amely azonban nem csak nőknek szól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!