Hamlet és Mágnás Miska Sopronban

Vágólapra másolva!
A Soproni Petőfi Színházban az évad első bemutatója Ken Ludwig: Vegyes páros című vígjátéka lesz Kalmár Tibor rendezésében.
Vágólapra másolva!

A színházban bemutatják Csehov: Cseresznyéskert című drámáját Ferkai Tamás rendezésében és Peter Schaffer: Amadeus című drámáját Halasi Imre rendezésében. Szerepel a műsoron Shakespeare: Hamlet című tragédiája Árkosi Árpád rendezésében és Schiller: Ármány és szerelem című szomorújátéka Szőke István rendezésében.

A zenés darabok kedvelői körében minden bizonnyal érdeklődésre tart számot Dan Gogin: Apácák című musicalje és Szirmai Albert: Mágnás Miska című operettje. Mindkét produkciót Mikó István, a színhát művészeti igazgatója rendezi.

A soproni színház színpadára kerül Gaál József: A peleskei nótárius című zenés bohózata is Valló Péter rendezésében.

A társulathoz szerződött az új évadra Jenei Judit, Korcsmáros Gábor, Sárvári Diána és Varga Gábor, s vendégművészként lép majd fel a színházban Sinkó László, Straub Dezső és Huszárik Kata is.

A szeptember 10-i évadnyitó társulati ülésen bejelentették, hogy az épülő Liszt Ferenc konferencia és kulturális központban új kamara játszóhelyet hoznak létre Kabos Gyula Játékszín néven. A kulturális centrumot a tervek szerint a jövő nyáron adják át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről