William őfelsége: nagykorú lett a britek legcsinosabb hercege<br/>

Vágólapra másolva!
William herceg, a brit trónörökös Károly herceg legidősebb fia június 21-én tölti be 18. születésnapját. Ezzel őt is megilleti az őfelsége megszólítás, William azonban nem kér a különleges bánásmódból; szeretné, ha - ameddig csak lehet - őt is úgy kezelnék, mint a többi vele egykorú fiatalembert. A királyi család engedett az óhajának, az azonban már kevésbé valószínű, hogy a brit bulvársajtó hagyná, hogy szürke diákként elbújjon a pletykákra állított radarja elől.
Vágólapra másolva!

A brit média és a közvélemény mindig is kitüntető figyelemmel kísérte a királyi család életét, így nem csoda, hogy lázasan készültek június 21-ére, William herceg 18. születésnapjára. A sors fintora, hogy maga az ünnepelt nem vett részt a tiszteletére rendezett windsori "partin", mivel a másnapi művészettörténet vizsgájára készült.) A nagy eseményt megelőző héten nem volt olyan nap, hogy ne foglalkoztak volna az alattvalók körében osztatlan népszerűségnek örvendő másod trónörökössel, és ez előrevetíti William jövőjét is, amely édesanyjához hasonlóan a médiaüldöztetés. A kérdés mindössze az, hogy a herceg mennyire fogja állni a sarat.

A pletykasajtótól Williamet mindezidáig megvédte az a burok, amit a királyi család vont köré, illetve az tapintat, amit Diana hercegnő tragikus halála után a bulvárlapok magukra erőltettek, de most, hogy nagykorúvá vált, a hercegnek tudnia kell megvédeni magát, és valószínűleg a sajtó sem lesz tovább kíméletes. Williamnek nem is annyira a rosszindulatú híresztelésektől kell tartania, hanem az állandó, tolakodó figyelemtől, hiszen ebben a pillanatban nincs nála népszerűbb 18 éves Nagy-Britanniában.

Tagadhatatlan, hogy William tinédzser lányok millióinak kedvence - világszerte. Jóképű, sportos, okos, a mosolya megnyerő, félénk természete pedig külön növeli vonzerejét. A Tatler magazin az idei év "legjobb partijának" választotta, a Smash Hits brit tini magazin jóval lényegre törőbb jellemzése szerint "egy jóképű srác, aki történetesen trónörökös". De ami a legfontosabb: egyáltalán nem emlékeztet az apjára, akit unalmas, buta emberként tart számon a közvélemény. William ellenben érdeklődik a divat iránt - gyakran viseli például Ralph Lauren és Tommy Hilfiger ruháit -, imádja a sportokat - középiskolásként Etonban a vízipóló csapat kapitánya volt -, a művészeteket - az egyetemen művészettörténetet kíván tanulni -, szeret főzni - a csirkés paellát különösen mesteri módon készíti el -, és mindezek mellett kiváló tanuló is. Egyszóval: minden lány álma. Nem csoda, hogy első hivatalos külföldi programján két évvel ezelőtt elhalmozták házassági ajánlatokkal. A lányokhoz fűződő viszonyáról még kevesebbet lehet tudni, mint magánéletének más mozzanatairól ("Ha ebbe a témába belemennék, lehet, hogy pont rontanám az esélyeimet" - válaszolta a Press Association kérdésére.), ezért aztán a sajtó a saját fantáziájára hagyatkozik: Williamet hónapok óta próbálják "összehozni" Britney Spearsszel, és ez a pletyka konokul tartja magát, annak ellenére, hogy Britneynek stabil barátja van az N' Synces Justin személyében. Azt maga William is elismeri, hogy az ehhez hasonlóan nonszensz állításokat egyre nehezebb lesz kivédeni.

Annál is inkább, mert a sármos herceg irtózik a médiától, saját bevallása szerint nem tud mit kezdeni a figyelemmel, kényelmetlenül érzi magát a reflektorfényben. Mindent meg is tesz, hogy elrejtőzhessen az avatatlan szemek elől, és bár a királynőnél és apjánál, Károly hercegnél sikerült kiharcolnia, hogy az egyetem befejezéséig ne használják a neve említésekor az őfelsége megszólítást, ami ezentúl megilleti, neki ez jóval nagyobb erőfeszítésébe fog kerülni, mint bárkinek. A saját érdeke, hogy megtanuljon a médiával bánni - az ország ügyei még várhatnak.

[origo]

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről