Puffy a bíróságon kezdi az újévet<br/>

Vágólapra másolva!
A Manhattani Legfelsőbb Bíróság döntése alapján 2001. január 2-án kezdődik Puff Daddy pere. A rapmogult fegyverbirtoklással és vesztegetéssel vádolják. Puffy reméli, hogy tisztára mossa magát az ügyben, amely alaposan megtépázta a tekintélyét.
Vágólapra másolva!

Idén szinte kizárólag bírósági ügyei kapcsán hallhattunk Puff Daddyről. A rapmogul eddig két perből is kikeveredett valahogy: sikerült megegyeznie Steven Stout lemezkiadóval, akit egy pezsgősüveggel fejbevágott, mert nem tetszett neki, hogy Mase Hate Me Now című klipjében keresztre feszítették, egy kisebb pénzösszeggel pedig betömte annak a férfinak a száját is, aki egy 1998-ban Puffy által szervezett, kilenc emberéletet követelő katasztrófába torkolló jótékony célú kosárlabda gála egyik sebesültjeként többmilliós kártérítést követelt. A legkomolyabb ügye azonban még függőben van.

Sean "Puffy" Combs tavaly december 27-én egy lövöldözést követően testőre és barátnője, Jennifer Lopez társaságában eddig ismeretlen okból elmenekült New York belvárosának egyik legfelkapottabb éjszakai szórakozóhelyéről. Rövid - állítólag tíz piros lámpán át tartó - üldözés után a rendőrök lekapcsolták a kis társaságot, és luxusdzsipjük előterében egy fegyvert találtak, amiről később kiderült, hogy lopott. (Kisebb mennyiségű marihuánát is találtak, de úgy tűnik, rapperek esetében ilyesmi felett az ottani hatóságok már hajlamosak szemet hunyni.) Puffyt fegyverbirtoklás vádjával őrizetbe vették, de a helyzetén tovább rontott - és jelentősen megemelte az óvadék összegét - , hogy nem sokkal később a rendőrség újabb vádat emelt ellene, amiért állítólag 50 ezer dollárt (Lopez gyémántgyűrűjével megfejelve) ajánlott a sofőrjének, ha a fegyvert magáénak vallja. Combs persze szabadlábra került, és rögtön felfogadta védőügyvédnek Johnnie Cochrant, aki annak köszönheti hírnevét, hogy felmenttette O.J. Simpsont. Először idén februárban idézte be meghallgatásra a bíróság, amely többszöri halasztás után szeptember 28-án végre határozott: Puffy pere 2001. január 2-án, az esküdtszék kijelölésével kezdetét veszi.

A fegyverbirtoklásért és vesztegetésért bíróság elé állított Puff Daddy, aki őrizetbe vétele óta ártatlanságát hangoztatja, a bejelentésre reagálva sajtóügynökén keresztül mindössze annyit üzent a nyilvánosságnak: alig várja, hogy maga mögött tudhassa a történteket és tisztázhassa magát. Erre minden oka megvan - hiszen a hosszú hónapok óta húzódó ügy nagy csorbát ejtett a tekintélyén, arról nem is beszélve, hogy a lemezkiadót, filmvállalatot, étteremláncot (Justin's), ruhamárkát (Sean John) és egy magazint (Notorious) magába foglaló birodalma is mintha megingott volna -, és minden esélye is.

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!