Édesburgonya leves
![édesburgonya leves](https://cdn.origo.hu/2023/12/oioVNnspSjD9FCn59aJ30NfcPbURwKFJLNBKHQzmRmc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2EwZjhjZjAyMzY5MjQ1YjNiMjUwNmVkOTAyMDE2NzEw.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc
Hozzávalók:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítja
Hozzáadja a feldarabolt, megtisztított burgonyát
Felönti az alaplével, puhára főzi
Elturmixolja, és turmixolás közben fokozatosan felönti egy kevés tejszínnel, újraforralja
Gőzölővel, vagy ki mivel tud, tejhabot készít, azzal díszíti.
A receptet az Almárium bisztrótól kaptuk.