Gulyásleves

gulyásleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 3-4 óra

Alapanyagok:

  • 1,5 kg marhahús (lábszár kiinazva, pofa vagy fartő)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli felkockázva
  • 3 répa (felőlem elmaradhat)
  • negyed zellergumó (felőlem elmaradhat)
  • púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • csapott evőkanál, szárazon megpirított köménymag
  • só, bors, kevés szalonna, tálaláshoz felkarikázott hegyes erős
  • víz vagy maradék húsból és pár csontból főzött alaplé

A felkockázott húst a zsíron alaposan körbepirítom egy serpenyőben.

Ráborítom a lábosban aranybarnára pirított, apróra vágott hagymát, megszórom a paprikával, köménymaggal, sózom, borsozom, felöntöm vízzel (vagy alaplével) és - minimum három óra alatt - puhára főzöm.

Amikor már puha a hús, beleszórom a feldarabolt zöldségeket, ressre főzöm és kenyérrel tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről