Hájas tészta - hideg változat
![hájas tészta, hideg változat](https://cdn.origo.hu/2023/12/o06xfz2CaFC7CiGN3HST3l6pQnqImwug_VaFMhgAlF0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VhOWY1NjZjNjRkYzRkMzBiZTNlZTdhMjYwZDk4Nzhk.webp)
Elkészítési idő: Elkészítési idő: 1 óra nettó, 2 óra bruttó
Alapanyagok:
A lisztet a tojással, cukorral, sóval, ecettel alaposan eldolgozom, 20 percet pihentetem a hűtőszekrényben.
Kiveszem, fél centi vastagra nyújtom, egyenletesen szétkenem rajta a hájat. A hájas tésztára hajtom az alsó harmadot, majd erre a felsőt.
20 percig pihentetem a hűtőben. Előveszem, és a hajtogatási irányra merőlegesen kinyújtom, ismét hajtogatom, ezt pihentetéssel együtt megismétlem háromszor. A harmadik hajtogatás után megint pihentetem 20 percet. Kinyújtom fél centisre, amit 10×20 centis kockákra vágok, félbehajtom, a tetejüket megkenem felvert tojással és 200 fokos, előmelegített sütőbe tolom 10-20 percre, amikor aranybarna a teteje, jó. Megszórom porcukorral.