Polenta - puliszka
![polenta](https://cdn.origo.hu/2023/12/0WXj4cirbWGnXvYkwzITkSaSX-he3SPHpirEW0W1jcU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VkY2ZlNDk1OTM4YzQ4YmZiMGY0NWY4MGUzMmFhZTU0.webp)
Elkészítési idő:
Alapanyagok:
Két lábosban felteszek 1-1 liter sós vizet forrni. Az egyikbe finoman beleszórom a lisztet, közben folyamatosan keverem.
Amint felveszi a vizet, öntök hozzá a másik lábasból forró vizet. Közepes lángon dolgozom, és a felvett víz függvényében adagolom hozzá a többit.
A polenta legalább egy órát fő. Alacsony lángon, rendszeres kevergetés mellett, az állagot vízzel ki-kiigazítva készül el. A kész polentához keverem a vajat.
Magában köretnek jól használható, elsősorban vadhúsok és azok savanykás gyümölcsös önteteinek kiváló kísérője, de gombapörköltek, tokányok mellé, sültekhez és halakhoz is jól illik.