Pontyburger

pontyburger
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc nettó, plusz szálkázás

Alapanyagok:

  • 1/2 kg pontyfilé
  • füstölt szalonna a sütéshez
  • só, bors, paprikapehely

A filét, vagy ha akkora ökör voltam, hogy patkót vásároltam, a patkót, megnyúzom, kiszedem a bordákat, szálkákat. A húst további szálkák után kutatva, ujjaim között elmorzsolom, majd az egészet ledarálom, vagy botmixerrel pépesítem.

Így kapok egy nem túl gusztusos, hóka, halszagú pépet.

Egy serpenyőben kiolvasztok füstölt szalonnazsírt és abban sütöm meg a nedves kézzel, másfél centi vastag pogácsákká formázott húst.

Magas lángon sütöm, amikor megpirult, megfordítom és tálaláskor szórom meg sóval, borssal, fűszerpaprikával és füstölt chilipehellyel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!