Mentás báránysült
![mentás birka](https://cdn.origo.hu/2023/12/ei5kbufYZFa-BA7X9Cb6e2WTxbHPBCMyZ2P2EkNN4AQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEwNTA5MGQzMjg0NDRlNTM4YmM4MGY2ODQxYjQ0N2Vh.webp)
Elkészítési idő: 15 perc, plusz fél nap pácolás, plusz sütési idő
Alapanyagok:
A mentaszósz:
A hússzeleteket bepácolom az összekevert alapanyagokba és pihenni hagyom legalább fél napig.
A szószhoz az olajon megpirítom a fokhagymát, a köménnyel és a menta felével egy percig sütöm.
Leöntöm az ecettel, fél perc után leveszem a gázról és belekeverem a maradék mentát.
Sózom borsozom, ha az ecet elbillentette, cukrozom. Legfeljebb mediumra sütött hússzeletekkel tálalom.