Ecetes zöldbab
![savanyuzoldbab](https://cdn.origo.hu/2023/12/EvqW4dLxn8zT4f_7pt71b3XEdrojyrV_Xm5qp7KpYr8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkYjE1ZTk3YjZmMTQ2NzJiNmZmY2QyZjk1NzlkZTk2.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
A babot egy sterilizált befőttesüvegbe rakom, beledugdosom a fokhagymákat. A többi alapanyagot összeforralom, amig a cukor, só felolvad. Forrón a babra öntöm. Az üveget lezárom, felfordítom, 15 percig gyöngyöző vízben főzve sterilizálom, majd dunsztban hagyom kihülni. Pár napig érdemes érni hagyni, utána fogyasztható.