Vágólapra másolva!
A szarvasmarha gerincén kívül futó izomköteg, a sertésen ez a karaj. A közhiedelemmel, pontosabban a fitnessz-közízléssel ellentétben, minél zsírosabb, annál nagyobb gasztronómiai értéket, élvezetet rejt magában.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A zsír keretezze azt a húst, - ezt sose vágassák, vágják le, sütés után a legjobb marhatöpörtyű keletkezik belőle a hús szélén- és a szövetet minél egyenletesebben, márvány erezetére emlékeztetve járja át. Egy tisztes szelet 3-4 centiméter vastag, vékonyabbra vágva nem spórolnak, hanem csak kiszárítják.

Elkészítési módok:

  • steaknek
  • carpacciónak
  • tatárnak

Receptek és technológiák:

- steaksütési útmutató, 3 cm vastag hátszínszeletre alkalmazható

- steaksütés 101

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!