Szilvás gombóc
![szilvasgomboc keszites](https://cdn.origo.hu/2023/12/RwFjg9PCNE4u-7aNimasmVDoQGGDIDm4rnWSgXVVifI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBlNTc4YTkxMjA5YjRiOGQ5ODBjZWNiMGNjOWRhZTZl.webp)
Elkészítési idő: 20 perc, plusz hűlési idő
Alapanyagok:
A kihűlt főtt burgonyát széttöröm, összekeverem a tojással, a liszttel, 3 dkg vajjal és egy csipet sóval.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, beletöltöm a szilvát és lobogó vízben megfőzöm.
A gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatom és tálalom.