Sólet
![sólet](https://cdn.origo.hu/2023/12/OrmM3DYFIPob8Jk0053Ze4d9YUJ4slrEojLzoTbIHmU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFhMTYyZjQ4OTcwYzRlNGI4MjkzNzU3ZTU2MmEzNzRl.webp)
Elkészítési idő: 10 perc/12 óra
Alapanyagok:
A tarkababot előző este, a gyöngybabot főzés előtt egy órával áztatom be. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, a végén az áttört fokhagymát is hozzáadom, majd hozzákeverem a paprikát és egy lefedhető agyagedény aljába szórom. Rászórom egy rétegben a babok és a gersli keverékének a felét, erre halmozom a kockára vágott marhahúst, a libacombot, és a csontot a közepébe állítom. Erre halmozom a maradék babos-gerslis keveréket, majd hozzáadom a borsot meg a babérleveleket, és nagyon enyhén megsózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, lefedem, és kb. 110 fokos sütőbe tolom. Körülbelül 8-12 óra alatt készül el, időnként rá lehet nézni, és ha elfőtte volna a levét, lehet pótolni, de amúgy nem érdemes hozzányúlni. Kuktában vagy a sütő nagyobb fokozatán is elkészíthető, sőt egyesek 3-4 órán át főzik, majd további 3 órát sütik, mindegyik verzió működőképes.