Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 óra
Hozzávalók:
Tálban elkeverjük a tojássárgáját, a tejföllel, az olvasztott, langyos vajjal meg az elmorzsolt élesztővel. Beleszórjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat meg a sót. Végül hozzáadjuk a lisztet és jól kidolgozott tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhába csomagoljuk, amit előzőleg zsírral alaposan kikenünk, meleg vízzel telt tálba tesszük és meleg helyen pihentetjük.
Egy óra múlva elkezd a víz tetejére emelkedni.
Nagyjából 2-2 és fél óra múlva teljesen megkel.
Mikor a tészta már a víz tetejére emelkedik, kivesszük a vízből és az asztalkendőből és liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk. Kis kerek kalácsokat szaggatunk belőle, sima vagy fahéjas cukorban pedig tetszőleges formára sodorjuk, tekerjük. Gyengén megkent tepsire rakjuk és jó meleg sütőben megsütjük.