Mascarponéban sült gyöngytyúk
![gyöngytyúk mascarponéban](https://cdn.origo.hu/2023/12/3tJpVseEPFyAZUROw2tEGGfQUl948972d2rI5JpJf-8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0YmU0ZjgwMTJiZjQ4N2M4NGY1MzhjZTg1MGJiZWQ4.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
A tyúkot sózom, borsozom, a hasát kitömöm fokhagymával. Egy vaslábosba, vagy jénai tálba rakom, beborítom a mascarponéval és 110 fokos sütőben sütöm 3 órát. Ha a gyöngyös öreg volt, 4-5 órát is sülhet, amikor már villával könnyedén le lehet választani a mellét a mallcsontról, akkor van készen.