Mézeskalács
![mézeskalács](https://cdn.origo.hu/2023/12/wFjqSCb0szOrFtdTw5igxIaKmeNjJRmzkJnCO8k07Lw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YwMzFiNGU4ZDU0ZjRjNmY4YjU2YmJmZmMzMDg5NmJl.webp)
Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 12 óra
Alapanyagok:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozom (kivéve a tojásfehérjét és a 25 dkg cukrot) és egy éjszakát pihentetem. 7 mm vastagra nyújtom, kiszúrom a formákat. Előmelegítem a sütőt 150 fokra, közben a kiszúrt, sütőpapírra rakott kalácsokat berakom a hűtőbe. (így nem fognak sütés közben szétfolyni) Az előmelegített sütőbe tolom a kihűlt kalácsokat és aranybarnára sütöm őket. A tojásfehérjét összeöntöm a porcukorral, habverővel simára dolgozom. Egy nejlonzacskóba töltöm, aminek a sarkán ferdén levágok 1 mm-t, és ezzel díszítem a már kihült kalácsokat. Hagyom megszáradni. Száraz helyen hónapokig eláll.