Paté de campagne
![pástétom](https://cdn.origo.hu/2023/12/vFEcwF8-rLeOu1XNB5gaQy5x40WyXBbb0WTLTrx2I_c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1MGY4ZjI1N2UxYzRmYzViNzY5ZTUyZTFkYjk5YzUx.webp)
Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 15 óra
Alapanyagok, a finomra darált elemek:
A májat egy kevés olajon jól átsütöm, és összedarálom a többi hozzávalóval, majd kézzel, óvatosan összedolgozom a következőkkel:
A kockák 1×1 centisek legyenek. Ajánlatos a pépből kivenni egy diónyit, serpenyőben megsütni, majd értékelni a sózást, fűszerezést, és igény szerint korrigálni. A formát hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel kell kibélelni (elmaradhat), belenyomkodni a patét, ráhajtogatni a szalonnák végét, lehetőség szerint alufóliával vastagon körbetekerni az egészet, és vízfürdőben, 160 fokon sütni másfél órát. A maghőmérő itt segíthet, ha a közepe eléri a 70 fokot, biztosan készen van. Hagyjuk kihűlni, majd lesúlyozva álljon fél napig a hűtőben.