A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Csúcsgasztro egy konzervdobozban

konzerv menu chris godfrey
Vágólapra másolva!
Tizenkétfogásos, Michelin-csillagos éttermekhez méltó menüt alkotott meg Chris Godfrey, majd az egészet egy konzervdobozba gyömöszölte. Hogy mi lett belőle? Műalkotás. 
Vágólapra másolva!
Forrás: chrisgodfrey.me

Kortárs kritikának szánja a konzervdobozba gyömöszölt tizenkétfogásos menüt Chris Godfrey képzőművész, amelynek az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az élelmiszeripar álságos marketingstratégiáira.

All in One, azaz Mindent egyben című műalkotásában tizenkét, magasra pozícionált éttermek ajánlatába való ételt gyűjtött össze, és préselte bele egy semmitmondó, egyszerű konzervdobozba. A műalkotás érzékeny reflexióját kívánja nyújtani a fogyasztót nap mint nap érő, vásárlásra ösztökélő praktikáknak, és annak a ténynek, hogy a beltartalom minősége egyre inkább háttérbe szorul a tetszetős csomagolásokkal szemben. „Az All in One-nal végre átlagjánosnak is lehetősége van arra, hogy úgy étkezzen, mint egy király, és még mosogatnia sem kell” – mondta a művész.

A menü:

  • Sajtválogatás helyi sajtokból, kovásszal készült kenyér
  • Marinált kobe marha, forró szamócával
  • Ricottával töltött ravioli lágy tojás sárgájával
  • Shiitake gomba, töltött paprika
  • Szarvasgombás vajban készített óriás laposhal, kókuszos crepe-pel
  • Vadon szedett medvehagymás rizottó, prosciutto, friss parmezán
  • Francia hagymaleves friss kakukkfűvel és gruyere sajttal
  • Ropogós hasaalja szalonna, zellerpüré
  • Gyömbéres körtelé
  • Rib eye steak grillezett mustárzölddel
  • Crack pie tejfagylalttal, vaníliaropogóóssal
  • Francia canelé malátával és mogyorócappuccinoval

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!